God mandag i oktobersolen!
De siste par månedene har gitt meg så mye bra. Jeg har gjort så mye gøy, møtte så mange fine folk, fått spennende utfordringer, knyttet nye samarbeid og har rett og slett fått påfyll av en masse inspirasjon for videre prosjekter i høst. Jeg har lyst til å lage noen faste spalter her på bloggen, og en av de er en månedsoppsummering. Jeg er så tilhenger av å sette seg mål, lage planer og skrive takknemlighetslister. Sistnevnte er en ny ting som gir meg så mye, og det hele kan kanskje være til inspirasjon for dere også?

Så, TAKK for nå September. Du har vært fantastisk bra!

TRE FINE TING

1.  Vi avsluttet sommermåneden august med bryllupsreise og rakk bare en liten uke hjemme for å pakke om før en langhelg ventet i fine Ålborg. En sponset tur av Visit Denmark som virkelig innfridde med blant annet helt fantastiske matopplevelser.Mann og kone i fantastiske Skagen.

2. Bursdagsfeiring for Emilen vår. Tre år har han blitt og er kulere enn noen gang. Vi feiret på rett sprudlende sunn vis med pannekakefest, frukt og brownie. Les mer om bursdagen her.

3. YOGAWEEKEND! Jeg har fortsatt ikke landet etter den fine langhelgen vår i Sverige. For en fin gjeng, bra mat, deilig yoga og fantastiske omgivelser. Dette må vi helt klart arrangere igjen! Les om yogaweekenden her.Frokostbordet etter deilig yoga og frokostkurs.

MÅNEDENS OPPSKRIFTSFAVORITT

September og starten på høsten er på mange måter i “fermenteringens tegn”. Jeg har hatt en rekke fermenteringskurs og dermed igjen brygget kombucha og laget surdeig i lange baner. Jeg har også kjent på gleden over høsten og takknemligheten over å få være så mye sammen med de fine gutta mine. Ekstra stas er selvsagt helgene, spesielt denne måneden siden to av fire helger har vært på reisefot. Derfor må KRYDDERKAKEN jeg bakte en september helg med gutta mine bli favorittoppskriften. Den vekker fine minner fra min barndom og er altså SÅ GOD!

TRE TING Å GLEDE SEG TIL

1. Naturfagtime! Randi og jeg har knyttet spennende samarbeid med en videregående skole. Vi skal undervise om fermentering og elevene skal brygge kombucha. Vi gleder oss til å teste ut alle myter om kombuchabrygging. Det blir gøy!
2. Gåturer med matpakker i skog og fjell med gutta mine. Det gir meg altså SÅ mye! Ekstra koselig er det selvsagt med noe godt i matboksen i tillegg.Bilde fra søndagsturen vår.
3. Teste og dele nye produkter OG oppskrifter. Masse spennende på lur!

Oktober blir bra! Det står mye spennende på tapeten på jobb. Både på Fedonklinikken i Oslo hvor vi har fokus på et hjertevennlig kosthold i tråd med Fedon sin nye bok som lanseres 4.oktober “Mat for hjertet”. I Sprudlende Sunn med foredragsjobber, oppstart av ny gjeng på “Spis deg slank og GLAD kurs” 22.oktober (se mer om kurset her), og ikke minst spennende prosjekter jeg kan fortelle mer om nærmere juletider.

MÅL FOR OKTOBER

1. Jogge 2 ganger pr uke. Jeg elsker løpe, det er faktisk da jeg er mest kreativ. Jeg er så heldig og trener styrke hos en fin nabo 3 ganger i uken, men siden småbarns/gründerlivet ofte kommer i veien blir brått 3 økter til 1 eller kanskje ingen noen uker. Løpeturer er dermed lettere å få inn i kalenderen. Så målet med 2 løpeturer i uken bør jeg jo klare!
2. Spise mindre kjøtt og mer fisk/veggis. Jeg er fortsatt supermotivert etter yogaweekend. Det er så mye deilig vegetarretter en kan lage som likevel er proppfulle av proteiner og næring. På denne ukens hverdagsmiddagsplan står det suppe x 1, tre hvit fisk måltider og et kjøttmåltid. Alle og en hver må spise mer hvit fisk pr uke for blant annet få inn anbefalt mengde jod pr uke. Visste dere det?
3. Lage faste spalter på bloggen. Jeg tenker en oppskriftsspalte pr uke, en ernæringsfaglig spalte med spennende saker om ernæring, en produktspalte med type nye produkter jeg har testet, tilskudd jeg tar, kjøkkenutstyr jeg anbefaler osv. Også kanskje det blir en fast månedsoppsummeringsspalte også? Hva synes dere? Kom gjerne med innspill på ønsker!

Ha en fin oktoberdag og GOD UKE!