DE BESTE GLUTENFRI RUNDSTYKKENE JEG HAR SMAKT!

Nå har jeg testet, kvalitetsikret og testet litt til. Resultater er noen vilt gode glutenfri rundstykker! De fleste som har testet glutenfri bakst vet at når vidundermiddelet som gjør baksten både luftig og saftig er tatt bort, er resultatet ofte tørt. Det er derfor ikke bare-bare å trylle frem gode, saftige rundstykker uten gluten. Dessuten vet du (om du har lest blant annet dette innlegget) at glutenfritt ikke nødvendigvis alltid har likhetstegn med sunnere. Jeg er derfor opptatt av at den glutenfri baksten jeg lager både skal smake godt, ha god konsistens, OG inneholde bra næring til kroppen!
Disse rundstykkene er langtidshevet og veldig enkle å lage. De er supre med all slags pålegg og egner seg godt i matpakka eller på frokostbordet. I dag doblet jeg oppskriften og fikk fylt fryseboksen. Det er jo så kjekt å ha liggende!
Til 9 rundstykker trenger du ca:
- 50g malte havregryn
- 50g havregryn
- 100g fullkornsrismel
- 2 ss fiberhusk
- 4 dl vann
- 1 ts havsalt
- 1 ts gjær
- 1 ss honning/kokossukker
- 1/2 – 1 dl gresskarkjerner
- 1 ss olivenolje
Fremgangsmåte:
Bland fiberhusk og vann til lett gelékonsistens. Bland så inn resten av ingrediensene. Dekk til og la heve i minimum 6 timer. Form til rundstykker ved hjelp av en skje og stek på 200grader i 30minutter.
Altså. Disse rundstykkene MÅ du teste! Elsk!
Fortsatt god søndag til deg!
Pssst! Meld deg på nyhetsbrevet til Sprudlende Sunn om du ikke allerede er med. Ca 1 gang i uken sender jeg ut tips, oppskrifter eller noe annet spennende 🙂 Meld deg på HER.
Alexandra
De så skikkelig gode ut?? Har alt i skapet utenom fullkornsrismel, kan dette byttes med noe annet? Hvor får man eventuelt tak i, fant ikke på Google?
Linn
De er fantastisk gode! Melet kjøper jeg i vanlig dagligvare. Eks på Coop. De har på helsekost også. Jeg bruker denne: https://soma.no/produkt/rismel-fullkorn-okologisk/
Er usikker på hvilket annet mel som fungerer. Kanskje Jyttemel 🙂
Åse
Hei 🙂 Eg lager rundstykker som er ganske like, berre at eg brukar bare havregryn og havremjøl (ingen andre mjølsortar/erstatning). Det funker kjempefint så lenge eg har honning eller liknande, som gjer at gjæren får gjort jobben.
Linn
Så deilig! Det må jeg prøve 🙂
Ann Iren Sætre
Har du oppskrift på de med bare havremel? Er på tur og har ikke rismel, men har bokhvetemel kan det eventuelt erstatte rismelet?
Linn
Da bør du nok ta 50/50 bokhvete/havremel 🙂
Gunn
Hvilken temperatur bruker du på vannet når de skal langheve?
Linn
Kaldt 🙂
Anette
Hei! Skal disse rundstykkene være litt «seige» inne etter de er stekt eller har jeg gjort noe feil? ?
Linn
Hei! Nei, de skal ikke være seige. Mine ble det en gang, da har du nok tatt litt mye fiberhusk 🙂
Silje.g
Heija. Går d fint om æ bytte ut havegryn å havremel, te bokhvete gryn å mel?
Mvh silje
Linn
Usikker, bokhvetemelet har en tendens til å fort ta litt mye smak. Prøv! 🙂
Line
Hei, jeg tåler ikke havre. Hva tror du kan egne seg fint her ?
Hilsen, Line 😉
Linn
Hmm, hemligheten bak god glutenfri bakst er fler “kornsorter” sammen. Også er det lurt å unngå for mye stivelse, så kanskje prøve quinoamel + bokhvete?
Elena
Burde jeg bruke kjøkkemaskin for å elte deigen? Eller holder det å røre den lett i hop? Helt fersk på glutenfri baking og baking generelt. Haha:)
Linn
Bare rør enkelt sammen for hånd. Veldig enkel deig å jobbe med! 🙂