DE BESTE GLUTENFRI RUNDSTYKKENE JEG HAR SMAKT!

Publisert January 13, 2019 // BAKST, FROKOST, LUNSJ, NOE Å HA PÅLEGGET PÅ // 2 Kommentarer

Nå har jeg testet, kvalitetsikret og testet litt til. Resultater er noen vilt gode glutenfri rundstykker! De fleste som har testet glutenfri bakst vet at når vidundermiddelet som gjør baksten både luftig og saftig er tatt bort, er resultatet ofte tørt. Det er derfor ikke bare-bare å trylle frem gode, saftige rundstykker uten gluten. Dessuten vet du (om du har lest blant annet dette innlegget) at glutenfritt ikke nødvendigvis alltid har likhetstegn med sunnere. Jeg er derfor opptatt av at den glutenfri baksten jeg lager både skal smake godt, ha god konsistens, OG inneholde bra næring til kroppen!

Disse rundstykkene er langtidshevet og veldig enkle å lage. De er supre med all slags pålegg og egner seg godt i matpakka eller på frokostbordet. I dag doblet jeg oppskriften og fikk fylt fryseboksen. Det er jo så kjekt å ha liggende!

Til 9 rundstykker trenger du ca:

 • 50g malte havregryn
 • 50g havregryn
 • 100g fullkornsrismel
 • 2 ss fiberhusk
 • 4 dl vann
 • 1 ts havsalt
 • 1 ts gjær
 • 1 ss honning/kokossukker
 • 1/2 – 1 dl gresskarkjerner
 • 1 ss olivenolje

Fremgangsmåte:
Bland fiberhusk og vann til lett gelékonsistens. Bland så inn resten av ingrediensene. Dekk til og la heve i minimum 6 timer. Form til rundstykker ved hjelp av en skje og stek på 200grader i 30minutter.
Altså. Disse rundstykkene MÅ du teste! Elsk!

Fortsatt god søndag til deg!

Pssst! Meld deg på nyhetsbrevet til Sprudlende Sunn om du ikke allerede er med. Ca 1 gang i uken sender jeg ut tips, oppskrifter eller noe annet spennende 🙂 Meld deg på HER.

2 kommentarer to “DE BESTE GLUTENFRI RUNDSTYKKENE JEG HAR SMAKT!”

 1. De så skikkelig gode ut😍😋 Har alt i skapet utenom fullkornsrismel, kan dette byttes med noe annet? Hvor får man eventuelt tak i, fant ikke på Google🙈