God søndag dere fine!
Snøstorm ute, kakebaking inne!

Jeg og familiens minste bake-entusiast slang sammen en kake i en fei på formiddagen i dag. En liten sjokoladekake med kaffe laget i brødform. Kaffe i sjokoladekake er forøvrig undervurdert. Det tror jeg de aller fleste liker, enten de er kaffedrikkere eller ei. Lite visste vi at resultatet skulle bli så himla digg! Denne saftige sjokoladekaka forsvant like raskt som det tok å lage den, hehe!

Denne oppskriften er glutenfri og søtet med kokossukker (minus litt melis i glasuren). Oppskriften er inspirert av flinke Ida.

Til en brødform trenger du:

65g malte havregryn
65g fullkornsrismel eller evt speltmel
130g kokossukker
1 egg
50g kakaopulver
1 ts natron
1 klype salt
1 dl valgfri melk
2 ss rapsolje
ca 70ml ferdig kokt sterk kaffe

Glasur:
2 ss mykt smør
2 ss ferdig kokt kaffe
ca 2 ss melis
1 ss kakao

Start med å piske egg og sukker til en luftig eggedosis. Bland så inn de øvrige ingrediensene. Hell røren i en bakepapirkledd brødform. Stek midt i ovnen på 175 grader i ca 35minutter. Avkjøl.

Mens kaken avkjøles lager du enkelt glasuren ved å blande alle ingrediensene. Topp kaken med glasur og NYT!

God søndag, fininger!

PS! Om bloggen ser litt “rar” ut til tider er det fordi vi jobber med en del endringer som til slutt blir veldig bra 🙂