Jeg har jo helt glemt å vise dere bilder fra 6-årsdagen til vår fine Ellis. Gutten vår begynner bli stor og er straks klar for skolen!

Tema bursdager er det som gjelder om dagen. Bursdagene planlegges i månedsvis i forveien og de har ganske klare formeninger om hvordan de vil ha det. Selv 3 åringen vår som ikke blir fire før i august har klare planer for den kommende dagen sin. I fjor kjørte vi på med Ninjagobursdag, og i år ble det Daidalosfest! Det er Daidalos som er sjef om dagen og med grønne ballonger, slim godteri, livspucker og diskolys ble bursdagen helt toppers!

Jeg vet mange har ventet på litt Daidalos-tips, spesielt rundt de berømte livspuckene som virkelig ble en slager. Alle barna fikk hver sin livspuck rundt halsen når de kom som lyste. Vi hadde fler leker underveis i bursdagen, blant annet danseleken. Da slukket vi livspucken når de var “ute” av leken. Veldig populært! LIvspuckene er klikket hjem fra ebay (eks her), det er rett og slett små led lys en kan ha under skap osv. Vi malte de med grønn og gull farge, og festet en tråd igjennom de slik at de kunne ha de rundt halsen.


Hos oss er det ingen bursdag uten den himmelske brownien. Det er hele gjengens favoritt og eneste kakeønske hver bursdag. Oppskriften finnes i Juleheftet. I år pimpet vi brownien med litt daidalos “slim” aka melis med grønn konditorfarge. Jeg er ikke spesielt tilhenger av kunstige farger, men av og til er det vel lov!? Vi toppet også med noen non-stop i samme farge OG noen kule Daidalosroboter. De har jeg enkelt laget selv ved å printe ut figurene, limt de på pappplate, klippet ut og limt/tapet de på en tannpirker.

Vi hadde også himmelske snickersbiter. Alltid like populære!
Også hadde vi SLIMKULER aka gelegodis med eple. Oppskriften er den samme som denne, men her også med en liten dråpe konditorfarge. For å lage de runde laget vi geléen i en stor ildfast form og trykket de ut med små glass. Disse forsvant super-raskt!

Ballonger, vimpler og glass bestilte jeg hjem helt grønne. På koppene laget jeg en egen logo med “Ellis 6 år” og en Daidalosrobot. Dette printet jeg ut på klistremerkeark, klippet ut, og vipps ble koppene litt kulere! Som dere skjønner elsker jeg å være kreativ og stelle i stand til fest. Det er jo så gøy!

Kanskje du fikk litt inspirasjon og at det blir fler Daidalos bursdager i nærmeste fremtid?