Denne oppskriften vet jeg mange av dere har ventet på!

Et fint mål for de fleste bør være å øke inntaket av grønnsaker. Samtidlig er det fint å redusere litt på kjøtt, og spise mer hvit fisk. Jeg synes det er viktig at grønnsakene tar større plass i kostholdet vårt og at tallerken består av noe grønt til alle måltider igjennom dagen. Jeg synes også det er fint å bruke grønnsakene mer kreativt, som for eksempel i denne lasagnen hvor grønnsakene tar plassen til kjøttet. Det fungerer overraskende bra og smaker skikkelig digg!

Til en stor form, ca 5 porsjoner trenger du:

  • 2 dl røde linser
  • 2 store løk
  • 1 squash
  • 6 små gulrøtter
  • 2-3 ts hvitløkspulver
  • 2 ts paprikapulver
  • 1 ts pepper
  • 2 ts salt
  • 1/2 ts chilliflak
  • 2 store ss smør
  • 2 bokser hakkede tomater
  • 200g champignon
  • 450g cottage cheese
  • revet ost
  • lasagneplater

Finhakk løken og surr den litt i en gryte i en god klatt smør eller olje.
Mens løken surrer rasper du gulrot og squash. Tilsett dette i gryten sammen med de hakkede tomatene, smøret og alt krydderet. La dette stå å putre i 5-6 minutter.

I mellomtiden hakkes soppen i små biter og linsene skylles. Tilsett dette i tomatsausen og smak til med salt/pepper. Evt litt sødme i form av 1 ss søtning.

Smør en ildfast form. Legg lasagneplater i bunnen av formen. Det finnes lasagneplater laget av bønnepasta på helsekost og i Sverige. Ellers er fullkornslasagneplater eller glutenfri et alternativ. Legg lagvis lasagneplater, cottagecheese og tomatblandingen. Avslutt med tomatblandingen og topp med revet ost.

Stek på 200grader i ca 30minutter. Avkjøl litt før du serverer.
Smaker helt nydelig og er et perfekt kjøttfri alternativ for hele familien!

PS! For å pimpe lasagnen ekstra næringsrik kan du tilsette 4-5 never spinatblader i tomatblandingen.

Ønsker dere en nydelig onsdag!