Vipps var august over og nå kan vi vel virkelig si at det er høst?
Hos oss har en helt ny hverdag startet med skolegutt i hus. Det er så fint! Jeg trodde jeg skulle være mer emosjonell omkring det hele enn jeg har vært. Men null grunn til verken bekymring eller usikkerhet. Han klarer seg så fint og vi fikser nye rutiner lett som en plett. Det er så viktig for meg å kunne ha friheten til å være tilgjengelig for barna mine. Jeg jobber i perioder mye, men jeg gjør alt som må til for å få til fine stunder sammen. Det som er den største forskjellen denne gang er å ha en kompis hjemme sammen med meg fra kl.12:50 nesten hver dag. Da må mor i huset bli hakket bedre på struktur (det kommer seg!) slik at vi faktisk kan kose oss med middagsforberedelser og lekser før resten av huset kommer hjem. Målet er å stå opp tidligere slik at jeg kan få bli frøken effektiv også på morgenkvistene. Jeg har nemlig en veldig kjær og nær venninne som inspirasjonskilde. Hun trener og jobber fra 05:30 hver dag, og gurimalla så effektiv hun er! Og hun har tre kids, bare så det er sagt. Jeg har fortsatt en jobb å gjøre der, men det kommer seg 😉

TRE FINE TING

 1. Skolestart.
  Det er skikkelig fint å ha skolebarn. Det krever mye mer struktur i hverdagen, og mer selvstendighet fra barnets side. To ting jeg liker veldig godt. Dessuten er det fint med mer alenetid sammen med gutten min. Noe jeg kjenner en enorm takknemlighet over hver dag.
 2. Bursdagsfest for EMILSEN 4 ÅR!
  Hvor stas er det ikke med bursdager. Jeg e.l.s.k.e.r bursdager! I år var det Spiderman og øvrige superhelter som sto høyest på ønskelisten. Det ble derfor både kake og annet stæsj med spiderman på. Bursdagsbarnet ble feiret tre dager til ende og var i lykkerus fra fredag til søndag. Helt herlig!
 3. Selvplukk.
  Høydepunktet med sensommer/tidlig høst er definitivt selvplukk på Skauen gård. Vi fylte kjøleskap og frysere med allskens deilige sesongrønnsaker. Det varmer ernæringshjertet å se barna dra grønnsakene opp av jorden, for så å ivrig ta del av kutting og tilberedningen etterpå. Vi har laget mye rødbet-greier den siste måneden. Alt fra falafler med rødbet til vafler og pannekaker. Hele hurven er som dere vet dilla på disse bokhvetepannekakene med rødbet.
Jeg dåner av de to der! SÅ søøte!

MÅNEDENS FAVORITTOPPSKRIFT

Det skorter kanskje litt på oppskriftsinspo om dagen. Forklaringen kommer om ikke lenge. Jeg har nemlig litt av hvert å styre med bak kulissene. Denne suppen har vi forøvrig laget TRE ganger den siste måneden. Derfor la jeg ut oppskriften på ny. Den fortjente virkelig en renessanse. Makan til digg suppe!

TRE TING Å GLEDE SEG TIL:

 1. FERMENTERINGSKURS og surdeigsworkshops
  Det jeg digger aller mest med høsten er tid for fermentering. Jeg har allerede vært på farten og hatt to kurs for ulike foreninger. I går skulle jeg hatt en nesten fullstappet surdeigsworkshop, men siden jeg har klart å dra på meg både bihulebetennelse og ørebetennelse måtte jeg holde sengen noen dager. Jeg er ganske så god til å lytte til kroppen, men likevel tøyer jeg ofte strikken litt for langt siden jeg stort sett aldri avlyser eller er hjemme fra jobb! Surdeigsworkshopen blir derfor forskjøvet, så da har jeg desto mer å glede meg til i måneden som kommer! Også baller det seg bare på med fermenteringskurs her og der helt ut i november måned. Gøy, gøy, GØY!
 2. YOGAWEEKEND. Altså, hold deg fast! Nå er e.n.d.e.l.i.g ny dato for høstens eventyr her. Sprudlende Yogaweekend på vakre Kjærnes gård går av stabelen 18-20 oktober. Det er nesten fulltallig, men vi har noen plasser igjen. Les alt om den fine yogaweekenden vi hadde i septemper 2018 HER, og den i mai 2019 HER. Jeg gleder meg helt VILLT!
 3. KØBENHAVNHELG – om ikke lenge tar jeg med meg gjengen min for å henge rundt i Københavns gater. Det er min nummer 1 favorittby. Jeg studerte jo der i 2011/2012 og har siden da vært forelsket i alt ved byen. Før vi ble tobarnsforeldre (rart hvordan livet stus på hodet da?! hehe!) hadde vi 1-2 turer i året dit, nå har vi ikke vært der på fler år. Gleder meg SÅNN! Vi skal gå turer i Frederiksberg der jeg bodde, spise masse digg mat, og besøke hjertevenner som bor der!
Fargeglad, sprudlende sunn mat på YOGAWEEKEND!

Med denne månedsoppsummeringen gjenstår det bare å si: Kjør september! Du skal bli bra! Jeg må bare riste av meg litt sykdom først (tok like godt alt sammen på en gang, så er jeg ferdig for i år 😉 )
Ha en nydelig septemberdag!