Hei på dere og god fredag!

Dette innlegget må merkes #reklame, siden jeg er heldig å få tilsendt produkter fra verdens beste Helios av og til. Den siste tiden har jeg testet bakemiksene, og de er virkelig tommel opp. Ulempen med glutenfri melblandinger og bakemikser er at de stort sett er basert på rimelige glutenfri varianter som kun inneholder stivelse. Snu rundt på pakkene med melblandinger så består inneholdet stort sett av rismel, maismel, potetmel, og tapioka. Kanskje også hvetestivelse og sukker i en eller annen form. Dette blir ikke akkurat fest i kroppen, det byr kun på en eneste stor blodsukkertopp og en følelse av å aldri bli mett.

Hos oss baker vi stort sett glutenfritt siden min kjære mann har cøliaki. Vi glimter til med surdeigsbakst til gutta, men alt som skal spises “felles” er alltid glutenfritt. Som for eksempel pizza. Den glutenfri lyse bakemiksen til Helios gjør seg svært godt i pizza. Den inneholder nemlig loppefrø slik at den automatisk vil trekke til seg væske og bli en fast deig når den blandes med noe flytende. Denne pizza-oppskriften fra selveste Pappa uten gluten er skikkelig digg. Den har vi laget nå fler ganger og den funker som bare det. Vi trykker den så flat som overhode mulig, så blir det digg italiensk pizzabunn. Anbefales!

HER finner du oppskrift på verdens beste kjøttdeig-fyll (og surdeigsbunn, om du vil teste det).

Ønsker dere en goood helg!