Vi tok oss en lang-weekend i København i høstferien vi. Det er en stund siden vi har ruslet i Københavns gater og spist på favorittstedene. Faktisk har jeg ikke hengt i byen med begge kidsa på slep før. Sist jeg var der var vi på Kjærestetur, og det er allerede over to år siden. København føles litt som byen min. Jeg elsker alt ved hver minste lille krok. Maten, menneskene, de koselige gatene, butikkene, syklene. Jeg er så glad jeg valgte bo der et år. Det er så mye jeg lærte både om meg selv, på studiet og erfaringer. Favorittsted!

Vi bodde en natt på hotell midt i byen og tre netter hos verdens fineste hjertevenner. De har flyttet en halvtime utenfor byen, langs vannet ikke så langt fra Helsingør. Der er det SÅ fint! Har du små barn anbefaler jeg virkelig å leie en air bnb på denne kanten av byen og hygge dere på stranden og på de fine små stedene i nærheten. Så er København sentrum bare 30min unna. Vi fikk nesten to fulle dager i sentrum, noe som var mer enn nok for to små. Barna synes det ble mye gåing, noe det fort blir i storbyen. Vi passet på å ta hyppige pauser, stoppet innom steder de ville se og passet på hyppig påfyll. Sistnevnte er ikke akkurat vanskelig midt i mekka av spisesteder. Gøy å ta med barna på disse stedene, og gøy å vise de stedet jeg bodde. Fine Frederiksberg. Vi startet turen med et besøk i Frederiksberg have, en aldeles nydelig park med nok boltreplass, dyreliv og slott. På sommeren er det fantastisk å ta en liten piknik, nå var det for kaldt til den slags, men nok å se på likevel. I enden av parken ligger en dyrehage, og om elefantene er ute får man se de fra hagen. Skikkelig fint. Frederiksberg er forøvrig den fineste bydelen i Køben synes jeg. Så mye fine små butikker.

Frokosten tok vi på det populære bruchstedet Mad og Kaffe, som er vel verdt turen. Egentlig hadde jeg lyst å ta de med på kaféen Hyggestund også, men der var det proppfullt. Brunch i København er skikkelig populært, så de beste stedene fylles fort av sultne mager.

I sentrum tok vi en porsjon pimpet grøt på Grød. Dette var barnas favoritt. Havregrøt med valgfri topping. Perfekt! Vi voksne kjøpte heller glutenfri veggie-sandwich på nabostedet til Grød i Torvhallene, også unnet vi oss alle en raw snickers til dessert. På kvelden spiste vi på RizRaz. Den har jeg skrevet om før også. RizRaz har fantastisk veggisbuffet med digge salater, varmmat, falaffel og alt som hører med. Mannen bestilte ekstra kjøtt til, og resten av oss spiste buffet. Digg! Vi rakk også en hyggestund på 42Raw. Der spiste vi sjokolademuffins og de fantastiske raw kjeksene de har. Også kaffe da! Den må jeg alltid innom når vi er i byen. Vi fikk shoppet bittelitt, men mest av alt har vi spist oss igjennom byen, hehe!

Om du er i Helsingør en gang må du titte innom streetfooden. Der har de mye godt! Vi kjøpte grønn juice med spinat og avokado, nydelig glutenfri sandwich og raw brownie med salt karamellsaus. Såååå godt! Også må dere spasere bort i Kronborg slott og titte innom en av de nydelige kaféene innenfor murene i de små søte gule byggene. Nydelige kaféer på rekke og rad med fine bakgårder og nydelig kaffe.

En liten kjøretur fra Helsingør mot København (typ 10 minutter) ligger Årstidene. En helt fantastisk fin økologisk gård med selvplukk, hinderløype for barna, masse hyggelige hager og sittesteder, husker, epletrær, bålpanner med mulighet for å lage pinnebrød, en gårdsbutikk ooog en kafé med den beste cappucinoen på havremelk. Virkelig en opplevelse for store og små! Vi er altså SÅ takknemlige for å ha de fineste hjertevennene i livet vårt.

Her er forresten Københavntips fra jeg bodde i favorittbyen.
Elsker at det allerede er 7 og et halvt år siden jeg skrev dette. Det kan skinne igjennom spesielt på tipset om “Heidi`s”. Hehe! Og morsomt at Joe and the juice da KUN fantes i København og var supertrendy. Nå er det selv i små byer som Sarpsborg!