På tirsdag var jeg heldig å være på eksklusivt event på Google på Restaurant Rest i Oslo. Takknemlig og heldig fikk jeg være med som en av seks andre matbloggere. Restaurant Rest er en liten gave i seg selv. Jeg er altså så mektig imponert over konseptet og maten de tryller frem. Både google og Rest vil slå et slag for matsvinn. Restaurant Rest baserer seg på, som navnet tilsier å bruke hele råvaren og råvarer som ellers ville blitt kastet. På menyen står både skjeve gulrøtter, det som er igjen i krabba når de andre restaurantene har fått klørne, fiskeskinn, myke epler og brune bananer. Og ikke nok med det, de lager skikkelig gourmet ut av det!

Vi ble tatt godt i mot av kjøkkensjefen Jimmy Øien og teamet hans, og sammen med google hadde de satt sammen en liten kokkekonkurranse til oss. Vi ble inndelt i to lag, et lag skulle lage dessert og et lag skulle lage forrett. Kokkene selv sto for hovedretten. Forrett-laget tryllet frem en helt fantastisk forrett med skjeve gulrøtter. Det smakte helt fantastisk godt og prikken over i`en var noen knasende godt jeg aldri i verden hadde gjettet var fritert gjær! Jeg var på team- dessert sammen med Gisella Franciska og Julie. Vi laget banankake, krokanis, karamelliserte hasselnøtter og banankaramell. Nam! Hovedretten var brosme, en fisk i torskefamilien, med fantastisk tilbehør. Vi fikk også bryne oss på en Østerskonkurranse og trengte hjelp av det supre verktøyet Google Hub til å både åpne østersen og få noen tips til tilberedning. For et genialt verktøy!! Og ikke minst FOR en mat og for en gjeng! En opplevelse i seg selv å se hvordan gourmetkokkene tryller med maten, og enda mer stas å få smake og spise der. Wow, altså!

Forrett-gjengen: Hanna, Ina og Helle.