Hei på deg!

Midt i støvsugingen i dag fikk jeg ånden over meg og måtte svinge meg rundt på kjøkkenet. Tankene mine falt på den ene rødbeten som burde brukes opp i kjøleskapet mitt. Også kom jeg til å tenke på den første kaken som ble publisert her på bloggen. En kokoskake. Jeg skulle ønske resultatet ble en rosa kake, for deigen var så fin, også er det jo valentinesdagen i dag! Men innen kaken var ferdig stekt var rosa blitt til gyllen gul. Uansett: resultatet ble så saftig og bra. Det beste av alt: dette er en “blenderkake”. Altså, alle ingrediensene fikk seg en runde i blenderen før de havnet i kakeformen og ble stekt! Enklere går det jo ikke å gjøre det! Denne kaken er forresten også gluten og melkefri!

Alltid når jeg nevner blenderen min får jeg så mange spørsmål. Derfor har jeg nå en gang for alle tatt bilde av blenderen min. Den har jeg hatt i maaange år. Den har vært med på utallige matkurs i hele landet og brukes flittig. Den er fra merket RAW og kan kjøpes på rawshop.no. Jeg har en pro versjon som har stor beholder, 6 knivblader, den tåler oppvaskmaskin og den har hele 2200W. Den tryller ristede nøtter til nøttesmør på bare 2 minutter!

Så til denne næringsrike blenderkaken!

Til en liten rund kakeform (22cm):

  • 2 egg
  • 1 dl kokossukker
  • 2 dl kokos
  • 1 rødbet
  • 1 dl havregryn
  • 0,5 dl rismel eller annet glutenfritt mel
  • 2 ts bakepulver
  • 2 ss smør/kokosolje/rapsolje
  • 2 dl havremelk eller annen melk

Kjør egg og kokossukker et par minutter først. Tilsett resten og kjør til en jevn røre i blenderen din. Hell i kakeform og stek midt i ovnen på 200grader i 25minutter.
PS! Har du ikke liten rund kakeform, bruk en brødform!

Til servering er det deilig med glasur på. Tipper den er nydelig med smeltet sjokolade på. Jeg tok 3-4 ss kokoskrem (den harde delen av kokosmelken når den har stått kaldt) og rørte sammen med 1 ss honning. Nydelig topping på kaken sammen med granateple, bær eller noe annet friskt.

Ha en nydelig helg!!