Hei på dere!
Jeg samarbeider med Plantego på Instagram i disse dager, og tester nye oppskrifter hvor jeg kan bruke det elskverdige peanøttsmøret. Disse kjeksene ble til mellom trening og barnehagehenting litt spontant, og hey! så gode! Hemmeligheten bak gode oppskrifter hos meg er når idéen kommer som lyn fra klar himmel inn i hodet. Da er det bare å kokkelere og resultatet blir ofte knall. Som disse kjeksene. Skikkelig digge! Det beste av alt: de tar ca 3 minutter å lage + 15 minutter i ovnen da!

Til 10 stk trenger du:

  • 4 toppede ss peanøttsmør
  • 4 toppede ss havregryn
  • 1 ss smør/kokosolje
  • 3 ss kokossukker
  • 1 egg
  • 1 ts bakepulver
  1. Rør alle ingrediensene sammen i en fei.
  2. Rull 10 store kuler, trykk så kulene flate på stekebrettet.
  3. Stek 200grader i 15 minutter.

Peanøttsmør er en utrolig fin plantebasert proteinkilde. Derfor egner det seg til mer enn bare pålegg. Jeg bruker det som topping på det meste (smoothiebowl, chiagrøt, havregrøten), men også i bakst som dette. Disse kjeksene er rike på protein og gode fettsyrer, snille med blodsukkeret og egner seg rett og slett som et lite mellommåltid. Elsk!