Se på disse eggene da! Jeg dåååner!
De kule eggene skal fylles i påskeeggene til store og små. Jeg har også laget opp noe jeg tror må være verdens beste marsipanegg. Pappa, den største skeptikeren av dem alle kan faktisk bekrefte det! Oppskriften på marsipaneggene finner du i PÅSKESNOPHEFTET (gratis) her. Marsipanen består av 4 ingredienser du finner på vanlig matbutikk! Mandelmel (eller finmalte mandler), eggehvite og honning + sjokolade.

De kule godteri-eggene er fulle av byggeklosser og skikkelig gode. Dessuten er de kule å lage sammen med barna. Oppskriften fant jeg hos søte @tuva_olden_damman. Her finner du også alle ingredienser på matbutikken, og oppskriften er ganske så enkel. Anbefales!

Du trenger:

  • 1 boks kokosmelk
  • Saften fra 1/2 sitron
  • 1 ss honning
  • 3ss gelatin
    ————————–
  • Saften fra 3 appelsiner
  • Saften fra 1/2 sitron
  • 2 ss gelatin
  • 1 ss honning
  1. Varm opp kokosmelk til kokepunktet i en kjele. Ta kjelen av platen og tilsett honning, saften av 1/2 sitron og 3 ss gelatin. Smak til om du vil ha den surere eller søtere. Rør alt godt sammen, sil blandingen over i en liten bolle og sett i kjøleskapet.
  2. Press appelsinene og varm appelsinsaften opp i en kjele. Når saften er nesten på kokepunktet tar du den av platen og tilsetter honning og gelatin. Smak til! Sil blandingen over i en skål og sett den i kjøleskapet.
  3. Etter en liten time i kjøleskapet (men følg med!) begynner blandingen å tykne. Da bruker du en skje og drypper blandingen på et bakepapirkledt stekebrett til ønskelig form og størrelse. La «eggehvitene» stå å stivne litt og lag så små eggeplommer med appelsinblandingen.
  4. La stå kjølig til det stivner helt og NYT!🐣

Straks påske! Håper dere nyter, selvom påsken blir litt annerledes enn planen!💛