Hei sveis! Om du har fulgt meg lenge, husker du DISSE?! De laget vi på repeat når jeg bodde i Drøbak og var ernæringsstudent. Dette her er faktisk før Sprudlende Sunn så dagens lys, så denne oppskriften er gammel!! Vi har sikkert ikke laget de på 8 år, men nå har mannen min børstet støv av oppskriften og blitt helt hektet! Den er egentlig helt perfekt for han med diabetes type1. Disse polarbrødene her er lave på karbohydrater og påvirker ikke blodsukkeret. De er knallgode med all slags pålegg og geniale å ha liggende i fryseren.

Siden oppskriften er finpusset litt, deler jeg den på ny i “ny drakt” her!
Tips! Doble gjerne og frys ned!

POLARBRØD – Glutenfri og lave på karbohydrater

Til 10-12 stk trenger du:

  • 6 egg
  • en klype salt
  • 1/2 liten boks cottage cheese (eller 1/3 stor boks )
  • 3 ss mandelmel
  • 3 ss solsikkefrø
  • 3 ss sesamfrø
  • 2 ss linfrø
  • 2 ss Fiberhusk
  • 1 ss bakepulver
  1. Fordel eggehviten og plommen i to ulike bakeboller. Pisk hviten stiv med en klype salt.
  2. Tilsett cottage cheese sammen med eggeplommene og kjør med stavmiksen.
  3. Tilsett alt det tørre i plommeblandingen og bland sammen. Kjør med stavmikseren om du vil knuse frøene lett.
  4. Vend inn hviten i blandingen og la svelle i ca 10min.
  5. Sett ovnen på 200grader, fordel røren til små polarbrød med en skje på bakepapir. Stek midt i ovnen i 15-20minutter.

Luftige, digge polarbrød!