Hei AUGUST, hei hverdag og HEI BLOGGEN!
Jeg tok meg en liten bloggpause i juli. Faktisk har jeg knapt åpnet datamaskinen selvom jeg hadde pakket den med meg på sommerøya. Det skjer noe med meg i dét jeg setter meg i båten med snuten vendt mot Risholmen. Da tar hodet litt ferie fra Sprudlende Sunn, og det er ganske så godt.

Hver sommer de siste 15 årene har jeg tilbragt på sommerparadiset mitt. Jeg har ferie fra Sprudlende Sunn og datamaskinen, men jeg har langt fra jobbferie. Jeg har nemlig verdens beste sommerjobb på sommerøyen. Det høres kanskje rart ut med sommerjobb i en alder av 32år, men saken er at jeg ikke klarer slutte! Jobb og ferie flyter litt i hverandre selvom det kan bli opptil 10-11 og 12 timer med jobb enkelte dager. Øyen vi bor på er privateid, men likevel full av båtturister som bader og koser seg. På øyen er det to store hovedhus og fler småhus. I hovedhuset hos eieren av øyen er det jeg som har hovedansvar. Jeg har ansvar for orden i huset og ikke minst for kjøkkenet. Jeg har med meg min kjære lillesøster på laget og sammen er vi verdens beste team. Vi lager og serverer frokost, lager lunsjsalater og lager treretters middag til de fine private gjestene stort sett hver dag. Vi har eget hus på øyen hvor hele gjengen bor, henger masse på stranden, tar morgenbad, kjører båtturer, og nyter sommer. Så jobb og ferie pakket sammen i en ganske så god kombinasjon kan du si! Det er ingen sted vi heller vil være på sommeren med besøk av venner og familie. Vi er skikkelig heldige rett og slett!

Her kommer et knippe JULI-FAVORITTER som oppsummerer den siste måneden ganske så godt!

Litt Lykkeligere – boken til Sara Lossius (Reklame for en venn)
Denne boken burde alle lese. Den er så bra og gir deg så mange verktøy for å bli litt lykkeligere, rett og slett! Det beste kapittelet i boken handler om vaner, for vi har vel alle kjent på at det er noe vi vil endre på men så får vi det liksom ikke helt til? Boken har vært med med i solstolen i sommer og er virkelig en anbefaling!

Norske jordbær
Det er vel ikke noe som er så sommer som norske jordbær. Jeg har mumset jordbær hver dag i hele sommer og tror nok jeg har fått i meg plenty av vitamin C!

Metallic fargeblyanter fra LevLogisk (Reklame)
For vi kan vel alle være enige om at juli-været ble ikke helt som vi ønsket oss? Fordelen med å bo på en øy er at veien til stranden er kort så fort det blir et solglimt. Ulempen er at man er hakket med værutsatt. Det har blitt noen dager hvor hele gjengen, store som små har vært innendørs og gjort inneaktiviteter. Vi har tegnet masse og disse fargeblyantene er sååå fine!

BOKEN MIN!
Dette er en juli-favoritt fordi på kjøkkenet på Risholmen lager jeg oppskrifter fra boken hver eneste dag! Jeg har samlet alle favoritt-oppskriftene mine i boken og de lages på øya igjen og igjen. Barnehagebrødet, rundstykkene, brokkolisalaten, skalldyrsalaten, potetsalaten, pannacottaen, brownien, chevresalaten og for ikke å snakke om verdens beste havrekjeks!

Glutenfri knekkebrød MED hummus eller brie!
Dette har jeg vært så hektet på i sommer at du aner ikke! Jeg ELSKER hummus, og spesielt på de syltynne glutenfri knekkebrødene fra “Elins Drøm”. Vanligvis lager jeg frøknekkebrødene fra boken min (og hummusen fra boken), men i sommer har det vært nydelig med gode kjøpe-varianter. Knekkebrødene er nye for meg, de fant jeg på kolonial.no. Hummusen er fra merket Sevan. Den er knallgod, har bra ingrediensliste og kjøpes også fra kolonial.no. Den har jeg tidligere ofte hamstret i Sverige. Men det finnes kanskje andre utsalgssteder også av både knekkebrødene og hummusen?

Norske tomater og reddik
Sommer og høst er den beste tiden for norske grønnsaker, noe jeg virkelig ELSKER! Klarer nesten ikke vente til jeg skal ta med meg gjengen min på selvplukk igjen. I sommer har jeg vært hektet på tomater og reddik. Det er så GODT!

En annen favoritt jeg har spist MYE av i sommer (som jeg forøvrig gjør hver sommer på øya) og som burde vært med på bildet er hvit fisk! Nå tror jeg jod-lageret i kroppen er proppfullt, for hvit fisk har vi spist hver dag! Vi lager stort sett hvit fisk til hovedrett hver eneste middag, gjerne med skalldyr til forrett. Det blir også noe rosa fisk, men da viltfanget, eller verdens beste fiskekaker fra Engelsviken. Elsk! Det står altså ikke på god mat i julimåned!

Nå er jeg SÅ klar for hverdag og Sprudlende Sunn-jobbing igjen! Det er så mye gøy som skjer denne høsten at jeg knapt klarer vente!