Hei sveis!
I forbindelse med et samarbeid med Folkets laget jeg i går verdens beste matmuffins. Jeg tør faktisk påstå de er verdens beste. Det er gutta mine enige om også! Planen var å lage opp en liten haug å ha klar for kjappe matpakker i fryseren, men gutta spiste opp nesten alle fordelt på to måltider. Haha!

Muffinsene er basert på denne oppskriften. En gammel favoritt jeg nesten hadde glemt. Jeg laget mine med speltmel i går, men de funker også med en glutenfri variant (eks fullkornsrismel). Fyllet kan varieres i det uendelige, vi brukte spinat, skinke, ost og paprika i går. Nam!

MATMUFFINS

Du trenger (12 stk):

  • 2dl havregryn
  • 2 dl speltmel (eller glutenfritt mel)
  • 2 egg
  • 2 ts bakepulver
  • 2 dl melk
  • 100g yoghurt naturell
  • 2 ss smeltet smør
  • en klype salt
  • en klype pepper
    Fyll:
  • 1 pk skinke
  • ca 100g revet ost
  • 1/2 paprika
  • 2 never hakket spinat
  1. Mal havregryn og bland alt det tørre.
  2. Visp egg sammen med yoghurt, melk og smeltet smør.
  3. Vend inn det tørre.
  4. Tilsett ønsket fyll. Ost, skinke og paprika er guttas favoritt. Jeg lurer inn litt med grønt til meg 😉
  5. Fyll i muffinsformer og stek midt i ovnen på 200grader i ca 25min.

    TIPS! For ekstra kjappe muffins: Sleng alle ingrediensene til muffinsen (bortsett fra fyllet) i blenderen, rør inn fyll og fyll i muffinsformer. Muffinsene blir ikke like luftige, men det fungerer ypperlig dette også.

Perfekt turmat og ikke minst matpakkemat!🥧🌿