Altså, jeg LER av han lille store skolegutten min! Denne suppen har fått navnet “livets suppe” og er favoritten over alle favoritter. Det er stor jubel når jeg lager den, og jeg har fått streng beskjed om å lage den minst en gang i uken. Haha.

Fordelen med denne (og forøvrig den “vanlige” tomatsuppen min), er at den er gjort i en fei. Dessuten spiser han kresne lillebroren med begge hender også. Altså er veldig barnevennlig suppe jeg får lurt inn både det ene og det andre. Den kan jo toppes med det meste, men funker toppers som den er også. Livets suppe rett og slett!?

Hos oss har vi nå innført suppetorsdag. Passer perfekt siden mannen stort sett jobber sent hver torsdag, jeg er alene med kidsa OG vi skal rekke fotfalltrening kl.17! Gull med næringsrik og kjapp mat på torsdager altså!

Livets suppe er faktisk ikke mer hokus pokus enn denne tomatsuppen (som også er i boken min) MED 2 ss tacokrydder. Linsene varierer jeg om jeg tilsetter eller ei. Siden jeg vet mange vil ha oppskriften steg for steg kommer den også her:

Til 4 pers trenger du:

 • 4 ss smør
 • 1 gul løk
 • 1 paprika
 • 4 ss tomatpuré
 • 2 gulrøtter
 • 2 kartonger med hakkede tomater
 • 1 kartong røde linser (valgfritt)
 • 4 dl kraft (eller vann)
 • 2-3 ss Tacokrydder (eks dette)
 1. Finhakk løk og paprika. Rasp gulrøttene. Fres dette i smøret noen minutter.
 2. Tilsett tomatpuré, tomater og kraft/vann. Kok opp og la småkoke noen minutter.
 3. Tilsett krydderet og evt linsene. Småkok noen minutter til. Kok ca 10min tilsammen.
 4. Kjør til glatt konsistens med stavmikseren. Denne blir ganske så tykk og god. Om du ønsker tynnere suppe tilsetter du bare litt vann.
 5. Valgfri topping, men et must på mexicansk tomatsuppe er: nachochips, en klatt rømme og ost. Det er også nydelig med koriander, stekt mais og noen terninger avokado.

Nå er det forresten så mye spennende som skjer (stakkars bloggen bærer preg av det, hehe). Jeg jobber med noe som gir meg sommerfugler i magen. Gleder meg til å dele når det er klart. Tro mange vil digge det, nemlig (og nei, det er ikke bok nr 2!)!?