Altså, disse barene her! Oh la la!
Jeg har en forkjærlighet for snop-barer. Et raskt søk her på bloggen og du får en haug med varianter. Snickers er den ultimate favoritten her i huset, men denne to lags varianten her var jaggu DIGG! Nesten så jeg tør påstå den toppet klassikeren Snickers fra oppskriftsarkivet. Hovedingrediensen er peanøttsmør, både i “kjeks-bunnen” og i “peanøttkaramellen”. Virkelig å anbefale!

KNALLGODE PEANØTTBARER

Du trenger:
Bunnen:
2 dl havregryn/havremel
2 store ss peanøttsmør
2 ss kokosolje
2 ss kokossirup
1/2 ts vaniljepulver

Peanøttkaramellen:
2 store ss peanøttsmør
2 ss kokossirup
1/2 ts vaniljepulver

1 plate mørk sjokolade + ev litt kokosolje/kakaosmør for å gjøre sjokoladen smidigere

  1. Kjør havregryn til mel i en stavmikser
  2. Bland alle ingrediensene til bunnen i en bakebolle. Rør godt og kna den sammen som en deig. Tykk den ut i en liten brødform eller lignende. Husk å bruk noe i bunnen så du får den lett opp fra formen igjen (eks folie).
  3. Rør sammen peanøttkaramellen og smør utover “kjeks-bunnen”.
  4. Sett i fryseren i minimum 30min.
  5. Smelt mørk sjokolade over vannbad, gjerne sammen med 1 liten ss kakaosmør eller kokosolje for smidigere konsistens.
  6. Dypp barene i sjokoladen, sett kaldt til sjokoladen har stivnet og NYYT!

Oh la la! Farlig gode!!