Jeg ble tipset om denne salaten i forrige uke og har allerede laget den tre (!!) ganger! Det er viktig å kvalitetsikre oppskrifter, men mest av alt har jeg laget den fordi det er noe av det beste jeg vet samlet i en salatskål. Bedre kan det jo ikke bli!

Når jeg spiser denne drømmer jeg meg til Bali. Nesten så jeg kan høre bølgeskvulp i det fjerne. Uansett, det indonesiske kjøkkenet er råvarebasert, mye grønnsaker og en saling blanding mellom stekt og rått. Altså, helt etter mitt hjerte. Gado gado er en indonesisk salat som ofte nytes lun. Den inneholder kokt egg og en fantastisk god peanøttsaus, og gjerne en blanding av både varme og kalde grønnsaker. Det er i grunn bare fantasien som setter grenser, men min variant inneholder følgende!

Til 2 porsjoner trenger du:

  • To gode håndfuller rødkål
  • To håndfuller sukkererter
  • 1/2 agurk
  • To håndfuller ukokte risnudler
  • 4 kokte egg
  • 4-5 håndfuller salatblanding
  • syltet rødløk (valgfritt!)
  • cashewnøtter/peanøtter

Peanøttsaus:

  • 4 ss peanøttsmør
  • 2 ss kokosmelk
  • saft fra 1/2 lime
  • 1/2 ts chilli
  • 2 ss soyasaus
  • 1 ss kokossurup/honning
  • 1/2 ts hvitløk/hvitløkspulver
  • 2 ss vann
  1. Kok opp egg, gjerne til de er “smilende”, ca 8 minutter koketid.
  2. Spar på det kokte vannet til å koke risnudlene. De er ferdige på 2-3 minutter, så dette er lurt å gjøre like før servering.
  3. Peanøttsausen: Varm forsiktig alle ingrediensene sammen i en kjele. Tilsett mer vann om du ønsker konsistensen mer flytende.
  4. Dandler salatblanding, rødkål, sukkererter delt i to, agurk i tykke skiver og kokte risnudler i en salatskål. Topp med peanøttsausen og dryss litt hakkede nøtter på toppen for ekstra crunch.
  5. NYT!

Dette passer like godt til lunsj som til middag. Nydelig godt!