Oh, disse her er magisk gode! Jeg laget de på “slump” en søndag og ble blåst av banen av hvor gode de var. Nå har jeg kvalitetssikret de både en og to ganger, så her kommer oppskrift på noen aldeles nydelige kjeks!

Tahini er sesampasta, eller sesamsmør. Deilig smør laget av lett ristede sesamfrø kjørt til smør. Du kjenner kanskje til det som ingrediens i hummus? Tahini har et rikt innhold av gode fettsyrer, inneholder mye kostfiber, protein og visste du at sesamfrø er en topp kilde til kalsium? Tahini brukes mye i det Israelske kjøkkenet, både i sauser, dressinger, som pålegg, og ikke minst i bakst. Jeg har lenge fått med meg at tahini skal være magisk i kombinasjon med søtt, og endelig har jeg fått testet! Kan love deg det blir fler oppskrifter med tahini fremover. SÅ godt!

Psst! Det er ganske så stor forskjell på de ulike tahiniene. Jeg anbefaler lys tahini, som er naturlig mildere på smak og oppleves også mer fløyelsmyk i konsistensen.

HIMMELSK GODE TAHINIKJEKS MED SJOKOLADEBITER

Til to brett med kjeks trenger du:

  • 100g smør
  • 125g lys tahini
  • 100g kokossukker
  • 50g sukrin gold, sukrinsirup eller lignende (evt honning eller mer kokossukker)
  • 1 egg
  • 1 ts vaniljepulver (kan sløyfes eller erstattes av frøene fra 1/2 vaniljestang)
  • 1 ts bakepulver
  • 1/2 ts salt
  • 125-130g rismel/speltmel
  • 100g mørk sjokolade
  1. Forvarm oven til 175grader.
  2. Ha mykt smør og tahini i bakebollen og bland sammen med søtningen.
  3. Tilsett alt det tørre + egget. Rør til en jevn og fin røre.
  4. Tilsett mørk sjokolade i terninger
  5. Form til runde boller på et bakepapirkledd stekebrett. Oppskriften gir ca 14-18 kjeks avhengig av hvor store du vil ha de. Du trenger ikke trykke de flate, da de flyter ut i ovnen.
  6. Stek midt i ovnen i 12-15minutter til de er gyllen i kantene.

Elsker, elsker, elsker! Anbefales å testes asap!💛