LYSE GODISKULER

Publisert March 16, 2012 // SNOP/GODIS // 25 Kommentarer

Jeg lider av bloggsyken om dagen, det omhandler skrivesperre, tidsmangel og inspirasjonsvikt som igjen fører til bloggtørke. Vi snakker tørke på lik linje som i en ørkenen! Jeg som var bloggleserdronning har ikke engang klikket meg innom favorittbloggene på en evighet. Makan! Det skal sies at denne bloggsyken kan muligens skylles en meget stressende eksamenspuggingsperiode etterfulgt av en enda mer stressende bacheloroppgaveplanleggningsperiode. Men midt i denne bloggtørkeperioden klinker jeg til med noe godbiter sånn imellom slagene. Sånn som disse:

Lyse godiskuler. Ah. Jeg dåååner!

Disse skal få være med meg og kjærsten til vennene våre i kveld. Jeg skal muligens pakke de inn i en søt liten pose og gi de til vertinnen som disker opp med middagskos til vennene sine selvom hun er høygravid og midt i husbyggingskaoset. Det fortjenes noen super fantastisk gode godiskuler som gir smakseksplosjon i munnen!

Faktisk må jeg være så egoistisk at jeg må legge av noen til meg selv også. Bare fordi de var så sabla gode, og fordi jeg kanskje ikke gidder mekke sammen disse imorgen (selvom de bare tar fem minutter å lage. Jeg er jaggu en slappis!).

For 12 godiskuler trenger du:
1,5 dl nautrelle casewnøtter – jeg kjøper hos invandrersjappa
1 dl økologisk kokosflak (eller vanlig kokos)
6 aprikoser
1 ss kokossukker
1 ss yaconsirup/kokossirup/honning
litt salt
2 ss glutenfri havregryn

Mal først nøttene i foodprosessoren/blenderen/beholderen til stavmixeren din. Putt så oppi resten av ingrediensene og kjør til masse blir seig. Rull til kuler og oppbevar i kjøleskapet. De er nok sabla gode med raw sjokolade utenpå, men det gadd jeg ikke prøve (slappis altså!).

Og du. Pass på så du ikke sluker alle 12 på en gang! Det kan lett la seg gjøre nemlig!

25 kommentarer to “LYSE GODISKULER”

 1. skal lages når jeg er ferdig med juicingen!!;) så får jeg finne noe lurt å erstatte aprikosene med:) god helg!

  Kine-get juicing
  March 17, 2012
 2. Naaam! Elsker godiskuler! Og ja, de er perfekte vertinnegaver!:)

  Ragnhild
  March 18, 2012
 3. Det så kjempegode ut! Jeg synes kuler med aprikos i er sikkelig superdigg:D

  Rebecca - feed me
  March 18, 2012
 4. I know! de er utrolig gode! ^^

  Hege
  March 18, 2012
 5. Åh de så sykt digge ut!

  Charlotte
  March 20, 2012
 6. Sv: Så hyggelig å si av deg 🙂 Jeg går nesten alltid med sånt handlenett for de er så lette og har plass til mye. Tenkte det var på tide å bytte ut gratisnett fra Princess, bokklubben og UIO hehe :)Celine er jo en god erstatning!

  Ps. ser syyyyykt god ut den kaken!

  Benedicte Sofie
  April 2, 2012
 7. hei! Mulig jeg ikke følger med, men spør likevell. Hva er lecetin og hvor får man kjøpt det og yaconsirup? Tusen takk!

  Anonymous
  April 8, 2012
 8. Lucuma? Det er et naturlig søtstoff. Du kan fint droppe det i denne oppskriften. Yaconsirup er også naturlig søtningsmiddel. Utvinnet fra yaconroten. Sirupen smaker karamellaktig og er super god. Yaconsirup får du kjøpt i helsekostbutikker (men det er farlig dyrt), så anbefaler å bestille på iHerb. En fantastisk Amerikansk nettside. Se fanen “nettshopping” øverst i bloggen! Yacon kan du bruke i alt fra bakst til i te! Anbefales! 🙂

  Linn
  April 22, 2012
 9. Hei! Bruker du fersk eller tørket aprikos..?

  Anonymous
  June 9, 2012
  • Jeg bruker den tørkede oransje varianten. Jeg har prøvd meg på de brune ferske også,men smaken ble ikke så god som de andre! 😉

   Linn
   June 12, 2012
 10. Mums! Har bare ett ord å si om disse, F A N T A S T I S K E!
  Har akkurat lagd de for første gang og måtte sniksmake litt, allerede før de har vært i kjøleskapet, og de var utrolig gode! Nå vet jeg hva som blir helgekosen fremover 😀

  Hanne Drevland Kolstad
  September 1, 2012
  • Så HERLIG, Hanne!!!! De er RÅ gode! Mums! 😀

   Linn
   September 2, 2012
 11. Har du forslag til hva jeg kan bytte ut havregryna med? Mer av noen av de andre ingrediensene kanskje? Gleder meg til å prøve disse. 🙂

  Charlotte
  April 12, 2013
  • Mer casews eller evt litt mer kokos 🙂 De er knall gode!

   Linn
   April 13, 2013
 12. Kan man bruke agavesirup i stedet for yaconsirup tro?

  Annett
  April 9, 2014
  • Klart du kan! Men Yaconen har den herlige karamellsmaken som da kanskje ikke kommer like godt frem i godiset?

   Linn
   April 9, 2014
 13. Disse blir vel bare enda mer ammevennlige snacks med litt lecithin og kollagen i? 😊 Jeg prøver 😄 Lurer inn lecithin der det går an! 😊

  Hanne
  April 17, 2017
  • LURT! Det er jo perfekt ammesnacks 😉 Håper det går fint med baby og dere?

   Linn
   April 19, 2017
 14. Hei Linn! Har du forsøkt å bytte ut aprikoser med dadler? Lurer på om det vil funke… 🙂 Veldig bra blogg!

  Mai
  September 11, 2017
  • Hei! Det fungerer nok veldig fint. De er veldig friske og gode, dadler er litt søtt. Men ellers er de nok gode 🙂

   Linn
   September 11, 2017

Legg igjen en kommentar

HEI!Takk for at du titter innom bloggen min! Jeg heter Linn og er en sprudlende ernæringsrådgiver med bachelor i Samfunnsernæring. Jeg er eier av Sprudlende Sunn, mamma til to små luringer, og matelsker med lidenskap for naturlig og fargeglad mat! Jeg er heldig ambassadør for soma.no , naturkilden.net og familiebutikken.no. Kontakt/samarbeid: linn@sprudlendesunn.no

ARKIV