Om Linn

HEI! Mitt navn er Linn, jeg er en sprudlende ernæringsfysiolog og eier av firmaet Sprudlende Sunn, jeg er mamma til to små luringer, jeg er en matelsker ut av dimensjoner, elsker å kokkelere og mumse naturlig blodsukkervennlig mat, liker duse farger, caféliv, fine mennesker og aktiviteter som gir svetteperler i pannen. Jeg er født og oppvokst på det fineste stedet i hele Østfold, har fartet litt rundt i forbindelse med studier før jeg nå igjen har endt opp i hjembyen.

Jeg har bachelorgrad i Samfunnsernæring fra Høgskolen i Oslo og Akershus, med et utvekslingsår i fine København. Som matelsker og ernæringsfysiolog er matlagning noe av det aller beste jeg vet om. Noen mener det er terapi, og jeg kan ikke si meg mer enig. Jeg er opptatt av at maten vi spiser skal være ren, naturlig og så næringsrik som det er mulig å få den. Jeg følger det eldgamle ordtaket “La din mat være din medisin, og din medisin din mat”, og har selv erfart hvor stor innvirkning riktig mat har på kroppen. Jeg slet tidligere med en svært lite sammarbeidsvillig og trøblete mage. Jeg prøvde alt, var ut og inn av legekontorer og lå i perioder langflat i sengen pågrunn av magen. Etter en kostholdsendring som ikke var av det radikale slaget, men som stort sett dreide seg om å kutte ut de raske karbohydratene som får blodsukkeret til å fly til himmels, og basere kostholdet på naturlig hjemmelaget mat, kunne kroppen helbrede seg selv og bedringene kom som perler på en snor. Nå har jeg lært kroppen min å kjenne og vet hva den tåler og ikke tåler. Min mat er naturlig, smaksrik, fargerik, fristende, og ikke minst mat som metter godt, gir en indre ro og tilfører kroppen all den næring den trenger. Denne maten er uten sukker, gluten og gjær, inneholder minimalt med tilsettningsstoffer og en begrenset mengde meieriprodukter.  Jeg spiser mat som gjør kroppen sprudlende glad!

Jeg spiser moderate mengder karbohydrater, moderate mengder med protein og naturlig fett i alle måltider.  Jeg holder meg unna de raske karbohydratene og spiser ikke ris, pasta, butikkbakt brød og minimalt med potet. Mine karbohydratkilder kommer fra hjemmabakt surdeigsbrød, knekkebrød og annen blodsukkervennlig gluten og sukkerfri bakst, samt kikerter, linser, frukt, grønnsaker og sunn hjemmelaget snop.  Jeg synes det er viktig å tenke kvalitet fremfor kvantitet og velger så langt det lar seg gjøre økologisk, kortreist mat. Prøver å få i meg mye fett gjerne fra avokado, nøtter, oljer, smør, kjøtt, fisk, og gode oster.godehjelpere

På bloggen vil jeg dele tips og triks, massevis av oppskrifter på alt fra middager til snop, samt at du kan få følge litt av hverdagen min. Jeg er til tider overentusiastisk og har en matglede ut av dimensjoner, noe jeg håper kan smitte litt over på deg også. Er du interessert i å få råd, veiledning eller kanskje delta på et spennende matkurs? Da må du lese mer her! Kontakt meg for spørsmål eller info på mail: linn@sprudlendesunn.no

HEI!



Takk for at du titter innom bloggen min! Jeg heter Linn og er en sprudlende ernæringsrådgiver med bachelor i Samfunnsernæring. Jeg er eier av Sprudlende Sunn, mamma til to små luringer, og matelsker med lidenskap for naturlig og fargeglad mat! Jeg er heldig ambassadør for soma.no og familiebutikken.no. Kontakt/samarbeid: linn@sprudlendesunn.no

ARKIV