FRISK OSTEKAKE

Si HEi til denne nydelige ostekaken Randi har tryllet frem! Den er sprudlende sunn, blodsukkervennlig, glutenfri og nokså full av bra næring til kroppen. Dessuten er den enkel å lage.

Bunn:
50 g pecannøtter
70 g havregryn
2 ss kokossukker
1ss yacon sirup eller annen sirup
1 ts malt kanel
5 ss smeltet meierismør

Ostekrem:
600 g kremost naturell
60 g kokossukker
4 mellomstore egg
1/2 vaniljestang
saften av 1 stk lime
150 g friske bringebær

Rømmelokk:
3 dl rømme
2 ss honning
1/2 vaniljestang

Pynt på toppen:
jordbær, blåbær, mynteblader, mango, pecannøtter.

Slik gjør du:
1. Bland havregryn, pecannøtter, kokossukker og kanel i en blender. Bland det så sammen med smeltet smør og sirup. Trykk blandingen jevnt ut i en springform (22 cm) med bakepapir i bunn. Stek bunnen ved 175 grader i 10 minutter.

2. Bruk en kjøkkenmaskin og rør osten glatt og kremet. Visp gradvis inn sukkeret ved lav hastighet. Skrap ned langs kantene, tilsett frøene fra vaniljestangen og limesaft. Rør inn eggene, ett om gangen, og rør til massen er glatt. Vend forsiktig inn bærene. Hell fyllet over bunnen og stek kaken ved 150 °C i ca. 45 minutter.

3. Visp sammen rømme, honning og vaniljefrø. Hell blandingen forsiktig over den varme kaken. Avkjøl kaken i kjøleskap i minst 4 timer eller natten over.

4. Pynt med frisk frukt, bær og strø over litt nøtter.

Forrige
Forrige

MONSTERPANNEKAKER

Neste
Neste

BLOMKÅLPIZZA - NY FAVORITT