QUINOAPANNEKAKER

Quinoa er fast innslag i mitt kosthold og en av mange favoritter jeg spiser jevnt og trutt. Quinoa er et glutenfritt lite frø som minner om ris. Smaken er mild og passer derfor ypperlig i bÃ¥de salater, til gryteretter, i bakst og ikke minst i grøt. Jeg bruker ofte quinoa som en erstatter for ris. Ikke bare smaker quinoaen mye bedre, men den er ogsÃ¥ betraktelig mer næringsrik. Quinoa inneholder mye mer protein, faktisk er aminosyresammensetningen sÃ¥ god at det kan sammenlignes med animalske produkter. Dessuten er quinoa rik pÃ¥ bÃ¥de magnesium, b-vitaminet folat og kalium, i motsettning til hvit ris som nærmest er blottet for vitaminer og mineraler. Quinoa inneholder litt mer fettsyrer enn ris, og derfor bittelitt mer kalorier. Karbohydratinnholdet er noe høyere i ris, i tillegg til at risen ikke inneholder noe fiber som quinoaen gjør. Jeg synes derfor quinoa er et supert innslag i kostholdet for Ã¥ tilføre mye bra næring kroppen blir glad av.

Jeg koker alltid opp ekstra quinoa når jeg først er i gang. Den holder seg fint ferdig kokt i kjøleskapet og egner seg supert i salaten, grøt, granola, og i bakst, som for eksempel i disse frokostpannekakene. Dere vet jeg elsker pannekakefrokoster, og det gjør resten av gjengen min også. Disse quinoapannekakene ble knakende gode og faller inn i rekken av mange pannekakefavoritter.

Til 16-17 pannekaker trenger du:

  • 9-10 toppede ss kokt quinoa

  • 3 dl havregryn

  • 1/2 banan

  • 2 dl melk

  • 3 egg

  • 2 ts bakepulver

  • 1 ts vaniljepulver

  • 1 - 1,5 dl vann

Kjør alt til en glatt røre i blender eller stavmikser. Stek på middels varme og server med det samme. Smaker aldeles nydelig med all slags pålegg (og spesielt gode med kokossirup på som en liten søt avsluttning). Anbefales!

FLER QUINOAFAVORITTER:
Quinoasalat
Quinoagrøt til store og små
Quinoapizza

Forrige
Forrige

SPIRER DU?

Neste
Neste

CRISPY QUINOAGRANOLA