SJOKOLADEPÅLEGG

2018-02-05 15.05.26

Hei hå! I går var dagen fullspekket med koselig Babymatkurs på formiddagen og senere en lang kveld på messe. Babymatkurs er noe av det koseligste jeg vet om. Herlig å kunne gjøre mammaer trygge på sine matvalg til de små, og enda bedre: få lov til å ta del i livets første matglede. Det er stas! Bondekvinnelaget i Østfold hadde stor inspirasjonsmesse i går med over 500 deltakere. Vi sto på stand med litt info om oss og for å inspirere til fermentering. På scenen var blant annet Kaja Nordengen, hjerneforsker. Hun har skrevet "Hjernen er stjernen" og hadde SÅ mye interessant å komme med. Gøy at så mange tok turen innom oss for en prat på standen vår også.

Så til dagens overskrift! Hjemmelaget sjokoladepålegg!

Forrige helg fant jeg frem en gammel oppskrift fra studietiden i København og laget sjokoladepålegg. Jeg har i grunn veldig få preferanser og har spist vanvittig lite av dette, selv i barndommen. Men, jeg kan jo ikke si annet enn at det er skikkelig godt! Spesielt på pannekaker, kombinert med bananskiver på knekkebrødet, eller for ikke å nevne som topping på grøten. Hemmeligheten her er skollede hasselnøtter. De smaker himmelsk i seg selv, men kombinert med kakaopulver, havsalt og litt søtt blir det helt kanon!

Du trenger:

  • 180g hasselnøtter

  • 2 ss kokosolje

  • 1 ss kokossirup

  • 4-6 dråper stevia (kan sløyfes)

  • 2 ss kakaopulver

  • En klype havsalt

Stek nøttene på 200grader i 5-6minutter. Fjern skallet ved å gni de i et kjøkkenhåndkle, papir eller bare mellom håndflatene. Kjør de i en god blender sammen med øvrige ingredienser i 1-3 minutter avhengig av hvor kraftig blender du har. Resultatet blir en kremet nøttesmør som kan spises med skje! Vi lager stort sett dette mandelsmøret om igjen og om igjen hos oss. Barna ELSKER det og bruker det som topping på det meste. Sjokoladepålegget er nå er ny favoritt hos de, og jeg er selvsagt helt enig. Nøttesmør ass!

Forrige
Forrige

CRISPY QUINOAGRANOLA

Neste
Neste

LANGTIDSHEVET BRYTEBRØD AV SPELT