SMØRFLYNDRE, HASSELBACK OG SANDEFJORDSMØR

Altså, min favoritt fiskemiddag!

Det slo meg at jeg ikke har delt denne middagsfavoritten med dere. Etter 17 år (!!) som sommerkokk på det fineste stedet i verden, Risholmen, er det én rett som har gått igjen og igjen. Denne har blitt etterspurt av alle gjester, og faktisk er det nettopp denne jeg laget da vi var heldige å få lage og servere kongeparet. Nå er risholmeneventyret over, men favorittrettene derfra skal lages igjen og igjen og minne meg om fine folk og det fineste stedet. Apropos det, i min nyeste bok deler jeg en annen fantastisk "Risholmenskatt". Bare å glede seg!!

Til 4 porsjoner trenger du:

  • 8-10 poteter

  • Havsalt

  • Rapsolje

  • 8-10 smørflyndrefileeter

  • salt/pepper

  • 1 brokkoli

  • 1 dl fløte

  • 100g smør

  • 1/4 sitron

  • syltet rødløk, oppskrift her

Slik gjør du:

1. Forvarm ovnen til 200 grader. Lag hasselbackpotetene: Del potetene i nesten skiver, så snittet går nesten i gjennom poteten. Rill over rapsolje og dryss over havsalt. Stek midt i ovnen i ca 45 minutter.

2. Når det er 10 minutter igjen av steketiden til potetene: Del brokkolien i buketter og kok opp lettsaltet vann.

3. Lag sandefjordsmørsausen: Ha fløten i en kjele, kok opp, skru ned til middels varme så den fortsetter å koke. Rør hele tiden til den har blitt tykkere og er halvert. Del smøret i terninger og rør inn litt og litt smør i den halverte fløten. Småkok i 3-4 minutter. Smak til med et skvis sitron.

3. Varm en stekepanne på høy varme, ha i en klatt smør og legg tre fileter i pannen av gangen. Salte og pepre. Stek hver filet i 2 minutter på hver side.

4. Dander hasselbackpoteter, fisken, brokkoli, syltet rødløk og saus på hver tallerken. SÅÅÅ godt!!

Denne middagen burde definitivt fått plass i den nye boken min, men der finnes mange andre fiske-favoritter allerede :-) I går sendte vi forresten boken avsted til trykk. SÅ RART, og samtidig så fint. Jeg har ofret ufattelig mange timer og energi det siste halvåret, nå er det brått over. Fint og rart på samme tid. Nå er det bare å vente til januar!!

Forrige
Forrige

HIMMELSKE DADDELKARAMELLER

Neste
Neste

PUMPKIN SPICE SIRUP I KAFFEN