SUKSESSTERTE - UTEN EGGEHVITE

Si HEI til Suksessterte uten raffinert sukker, melk OG eggehvite. Snakk om allergi/intoleransevennlig bakst!

I anledning min bursdag laget mannen i huset denne kaken og den ble jaggu populær!

Visste du at “linfrøhvite” er en super egg-erstatter i oppskrifter?

SUKSESSTERTE 

Nøttebunn:
6 ss linfrø
13 ss varmt vann
250g malte mandler
250g finmalt kokossukker

Når man unngår eggehvite i bakst forsvinner ofte den fantastiske bindeevnen egget gir. Det finnes derimot en super erstatter som gjør seg overraskende godt i bakst, enten det er nøttebunn, vafler eller lapper. Erstatteren jeg prater om er "linfrøhvite".  En fin fremgangsmåte for linfrøhviten finner du her. På "Mat for glade mager" kurset mitt lager vi alltid Monsterpannekaker i to ulike versjoner; én med egg og én med linfrøhvite. Fungerer strålende! Denne nøttebunnen inneholder også linfrø som bindemiddel, men i dette tilfellet har vi malt linfrøene, tilsatt væsken og latt det stå å trekke i ca15min. Da blir konsistensen geléaktig og tykk, og resten av ingrediensene kan røres inn. Et tips er å røre inn kokossukkeret først, vispe godt for så å vende inn mandelmelet. Ha røren over i formen og stek på 160 grader i 40-45min. Avkjøl.

Gul kremtopping:
4 eggeplommer
1 dl fløte
60g sukrin
60g økologisk rårørsukker
1 ts vaniljepulver
150g romtemperert smør i terninger

Pisk alle ingrediensene bortsett fra smøret godt sammen. Kok forsiktig opp og la det småkoke i 4-5min til det tykner. Avkjøl. Bland så inn 150g romtemperert smør, rør godt og sett kaldt til kremen er hard (ca1 time). Smør på kaken og dryss gjerne litt raspet mørk sjokkis på toppen. NYT!

Pssst! Kaken kan fint lages dagen i forveien.

Forrige
Forrige

GLUTENFRI SKINKEPAI

Neste
Neste

CUTENESS OVERLOAD - HAVREKJEKS