Vi mener nøkkelen til en glad og fornøyd kropp er et stabilt blodsukker. Det er her du må starte for å få orden på eventuelle kostrelaterte problemer. Enten det er laber energi og overskudd, overvekt, hormonell ubalanse, eller stoffskifteproblematikk må blodsukkeret stabiliseres

5 TIPS TIL STABILT BLODSUKKER

1. Begrens inntaket av kornprodukter. Unngå å la kornproduktet ta størstedelen av plassen i måltidet. Eksempel når du spiser en lys baguett med litt pålegg. Der blir det mye stivelse og sukker i forhold til fett og protein i pålegget. Velg heller to knekkebrød eller hjemmebakte brødskiver (gjerne surdeig eller langtidshevet) med MYE pålegg.
2. Spis fett til alle måltider. Gode kilder er avokado, olivenolje, kraft, egg (plommen), kokosolje eller meierismør.
3. Balanser alltid måltidet med fett, protein og karbohydrat. Velg minst karbohydrat. Altså spiser du potet, saus og kjøttkaker med grønnsaker sørger du for at minimum 1/3 av tallerken er grønnsaker, 1/3 er kjøtt og saus og maksimalt 1/3 er karbohydrat. En liten potet istedenfor 3-4 stk er lurt!
4. Unngå sukker. Sukker er bombe til blodsukkeret og gjør ingenting godt i kroppen. Ved unngå sukker er man langt på vei mot et stabilt blodsukker.
5. Unngå ferdigmat! I ferdigmat er det lurt inn mye sukker og stivelse for smak og konsistens. Lurt å styre unna!

Implementer disse tipsene i kostholdet ditt og du vil raskt merke hvor godt det kjennes!
Og du, et sjette tips burde vært å få hjelp til å sy sammen et kosthold tilpasset akkurat deg og din kropp! Det er så viktig! Kontakt oss gjerne!