INDIVIDUELL KONSULTASJON MED ERNÆRINGSRÅDGIVER

Hva man putter i munnen og hvordan kroppen takler hverdagen på henger sammen som hånd i hanske. Sprudlende Sunn ønsker å gi deg kunnskap om matens innvirkning på kroppen vår, inspirere og gi deg motivasjon for å gjøre endringer som er riktige for akkurat deg.

FØRSTEGANGSKONSULTASJON a/60 min – På første konsultasjon kartlegges ditt kosthold og den situasjonen du befinner deg i, enten det er mangel på energi, vektproblemer, en lite samarbeidsvillig mage, smerter i kroppen eller enkelt og greit et ønske om en bedre og sunnere livsstil. Under konsultasjonen settes opp en individuell tilpasset kostplan som gjør det enklere å gjøre endringer på egenhånd, samt at du vil få en rekke enkle tips og oppskrifter som gjør underverker for å oppnå en sprudlende glad kropp.

OPPFØLGENDE KONSULTASJON a/45min – Vi går igjennom erfaringer du har opplevd sålangt. Vi ser på om noen endringer skal foretas og jeg hjelper deg videre med tips, råd og veiledning. Oppfølgende konsultasjon gjøres vanligvis 4-6 uker etter førstagangskonsultasjonen.

NED I VEKT OPPFØLGING a/25min – Ønsker du å gå ned i vekt og ha en motivator som følger deg tett igjennom hele forløpet? Da kan en ned i vekt oppfølging være en idé. Du bestemmer selv hvor ofte du ønsker oppfølging – men vanligvis gjøres en oppfølging hver fjerde/femte uke. På oppfølgingene går vi igjennom erfaringer, ser på eventuelle endringer, måler midje og vekt, samt at du får den motivasjonen og inspirasjonen du trenger for å nå målet.

PARKONSULTASJON a/75min – Er dere fler som ønsker å gjøre en endring sammen? Enten par eller mor-datter, tilbyr Sprudlende Sunn redusert pris på den ene parten slik at man betaler en samlet pris. Konsultasjonen vil foregå på samme måte, men fokuset vil legges litt mer på at dette er noe dere ønsker å gjøre sammen.

KONSULTASJON OVER SKYPE a/60min – Om du ikke bor i Østfold tilbyr Sprudlende Sunn konsultasjoner over Skype. Det vil fungere på samme måte som vanlig konsultasjoner, og alt av skriftlig materiale som kostplan, tips og oppskrifter vil bli sendt på mail.

MATINTOLERANSETEST

Sliter du med en trøblete og lite samarbeidsvillig mage? Har du mye luftplager og kjenner kroppens energinivå daler? Dessverre spiser mange av oss helt feil i forhold til slik kroppen vår gjerne vil vi skal spise. Mange matvarer kan lage problemer i tarmene våre og kan nedsette vår allmenntilstand betraktelig. Faktisk sitter 80 % av vårt immunforsvar i tarmen, samt at en rekke lykkehormoner produseres der. Et kosthold som sikrer god tarmhelse og en glad mage er derfor helt essensielt for at kroppen skal fungere optimalt. Matintoleranse må ikke forveksles med allergi. Har du en matvareallergi gir kroppens immunforsvar øyeblikkelig reaksjon og du blir akutt syk. Ved matintoleranse kommer den negative reaksjonen etter lengre tid, og reaksjonene er av mye mindre alvorlighet. Ofte kommer reaksjonene i form av oppblåsthet, gass, magekramper, stive og vonde ledd og energiløshet. En matintoleranse er derfor svært vanskelig å finne ut hva som kan forårsake plagene på egenhånd. For å finne ut av en matintoleranse har man valget mellom å gjennomføre en prosess med eliminasjon av matvarer (svært langvarig og slitsomt) eller å ta en enkel test. En matintoleransetest er svært effektiv og oppdager matintoleranser som ligger til grunne for at kroppen ikke fungerer slik den skal.

Hvordan utføres testen? Vi tester med kapillært blod (stikk i fingeren). Denne blodprøven sendes til grundig analyse på laboratorium i Cambridge England. Laboratoriet tester blodprøven opp mot 80 av de mest vanlige matvarene i det Europeiske kostholdet og vil gi deg et klart bilde på hvilke matvarer som eventuelt lager ugang i kroppen din. Ved behov kan også 200 matvarer testes.
Når er prøveresultater ferdige? Etter ca. 2-3 uker er testresultatene klare og en oppfølgende konsultasjon a/45min settes opp. Her går vi grundig igjennom prøveresultatet og setter opp en individuell tilpasset kostplan samt gir deg oppskrifter og tips for å legge om kostholdet tilpasset testresultatene. Fokuset vil ligge på å bygge opp tarmen igjen og på den måten gjøre deg helt frisk.
Bor du ikke i Østfold men ønsker ta en test? Sprudlende Sunn har mange klienter som har oppnådd glade mager rundt i hele landet. Testen kan enkelt utføres selv (blodprøve i fingeren) etter grundig veiledning fra oss. Du får da tilsendt testen med beskrivelse på hvordan den utføres og sender den videre til analysen selv. Når testresultatene kommer kontakter vi deg og sette opp en veiledning over Skype eller telefon. Prøvesvarene, kostplan tilpasset prøvesvarene, oppskrifter osv får du tilsendt pr mail eller post.

 

KOSTHOLD OG MATLAGINGSKURS

Et kostholdskurs vil gi deg en dypere innsikt i hvordan maten påvirker kroppen vår. På kurs vil du lære enkle grep for en sunnere hverdag. Du vil lære om hvordan enkelte matvarer påvirker kroppen og hvordan optimalisere kostholdet tilpasset deg og din kropp. Du vil få en god innføring i råvarer og nye spennende matvarer som kan være fine erstattere/tilkudd til kostholdet du allerede har. Matlagingskursene er kveldskurs på 3 timer som inkluderer en teoridel, kokkelering med herlige smaksprøver, og fint oppskriftshefte. Vi lover å gi deg tonnevis med motivasjon og inspirasjon med hjem i bagasjen! På alle matlagningskurs kokkeleres det fargeglad mat som gjør kroppen glad og som tilfører kroppen den næringen og energien du trenger. Maten vi lager er fri for gluten, raffinert sukker og gjær, samt nesten blottet for melkeprodukter.

Kursene vil variere etter forespørsel og årstid, så følg med på kurssiden og vår facebookside for kursdatoer.

 

FOREDRAG

Motiverende og inspirerende foredrag med mye spennende informasjon og tonnevis med sprudlende råd, tips og triks kan bestilles etter interesse. Vi i Sprudlende Sunn holder foredrag for vennegjenger, bedrifter, foreninger ol etter avtale. Eksempler på temaer kan være:

  • Grunnleggende om kosthold og ernæring – hva skal til for å få en glad kropp?
  • Stabilt blodsukker
  • Betennelsesdempende mat
  • Kosthold for eldre
  • Kosthold for bedrifter – en sunnere arbeidsplass
  • Kurs for barnehage og SFO-ansatte – Sunn mat for glade barn og lite penger

Ta kontakt om dette kan være noe for deg!