17-MAI ISKAKE
Langhelg i sikte og 17-mai på mandag. Selvom nasjonaldagsfeiringen bærer preg av sosiale restriksjoner, skal vi få koset oss masse likevel. Til hver 17-mai feiring og i grunn til hver eneste festlige sammenheng her i huset, baker jeg verdens beste brownie. Det er verdens beste kake, noe alle samstemt er enige om. Oppskriften er i boken min, og om du ikke har testet den er det virkelig verdt å gjøre det. I år skipper jeg tradisjon tro og har laget en knallgod erstatter. Dette er andre plassen over verdens beste kaker. Hehe. Denne oppskriften er også i boken min, og den bakes flittig her i huset. Altså en kake elsket av mange!
For å gjøre den ekstra 17-mai fin, og ekstra frisk har jeg toppet iskaken med en helt vidunderlig jordbærsaus. Enklere saus finner du knapt, og ohoi så godt til den søte iskaken!
ISKAKE🎂
MANDELBUNN:
5 eggehviter
100 g mandler og 50 g hasselnøtter, eller 150g malte mandler
100g kokossukker eller annen søtning
1/2 ts salt
VANILJEISEN:
6 eggeplommer
6 dl kremfløte
1,5 dl honning
1 toppet ts vaniljepulver
JORDBÆRSAUSEN:
1 pose frosne jordbær
2-3 ss honning/annen søtning
Slik gjør du:
1. Start med å forvarme ovnen, 175 grader.
2. Mal nøtter til mel eller bruk ferdig malte mandler fra matbutikken.
3. Skill hvite fra plommen og pisk hviten stiv i mikseren sammen med søtningen.
4. Vend inn nøttemelet, fyll en rund kakeform og stek midt i ovnen i 25min.
5. Avkjøl bunnen helt før du starter på iskremen:
6. ISKREMEN: Eggeplommer mikses med honning og vanilje. Kremfløten piskes stiv.
7. Vend eggblandingen i kremen og smak til.
8. Topp bunnen med iskremen og sett kaldt 3-4 timer (gjerne natten over).
9. JORDBÆRSAUSEN: Ha de frosne jordbærene i en kjele og varm forsiktig opp. Tilsett søtningen og kjør til en jevn og glatt saus. Avkjøl lett før du topper kaken med sausen og litt ekstra bær på toppen.
Trenger du fler innspill til gode matretter på frokost/lunsjbordet, eller av det søte slaget: HER er en knippe gode 17-MAI FAVORITTER!
Nyt langhelg og nasjonaldag❤️