Hei sveis – og god onsdag! Jeg har fått en ny juicefavoritt som jeg aller helst vil drikke døgnet rundt. Mannen i huset er også ganske dillet, så denne grønne saken lager vi stadig til salatmiddager. Den er enklere enn enklest og inneholder ikke mer enn 3 små ingredienser. Hovedingrediensen som dog løfter juicen til nye høyder er mynte. Ikke peppermynte, men maroccanske mynteblader. Mynte er en friskus uten like og er super egnet i juicen. Den gir en deilig frisk ettersmak som virkelig gjør juicen fantastisk god. Et av punktene under Sprudlende Sunn Månedsutfordring er å bruke mer friske krydderurter i matlagingen. Derfor er det ingen grunn til å ikke  kaste seg rundt og gå til innkjøp av en potte med friskusen. Coop har økologiske varer til fine priser, og urtene koster like mye uansett økologisk eller ei. Gå derfor for den økologiske mynteplanten. Da styrer du unna sprøyting og faktsik innbiller jeg meg at den smaker bedre (bare tullball, men hjernen min vil så gjerne at jeg skal spise mest mulig økologisk mat – hoho). Mynten liker seg godt på kjøkkenbenken bare den får lys og en slant vann i ny og ne.

Mynte er ikke bare en friskus uten sidestykke. Visste du at den også har fantastiske ernæringsmessige egenskaper? Faktisk har mynteblader vært brukt som medisinsk urt i haugevis av år. Det skal sies at urter i seg selv veier lite, og at det skal mye til for å oppnå høye ernæringsstatuser av urter i seg selv – men hei, alle monner drar! Mynte inneholder mye kostfiber og skal visstnok være super for oppblåst mage. Jeg tipper halvparten av mine blogglesere har en ballongmage til stadighet, så det er altså bare å bli venn med mr.mynte! Friskusen inneholder også endel A-vitamin av typen betakaroten, og C-vitaminer. Altså super urt å fargelegge hverdagen med! Jeg har også brukt mynte i dressing, noe som førøvrig er fantastisk godt til både fisk og kylling. Oppskrift kommer – om dere vil ha? Så til min nye favorittjuice.bilde 1 Til et glass trenger du ikke mer enn 1 grønt eple, 1/2 agurk og en god neve mynteblader.
I skrivende stund er kroppen ferdig trent og jeg mumser herlig lunsj mens mini sover. Knekkis med et tonn avokado, tomatskiver, skinke og økologiske egg. Mums! bilde 2(1)bilde 3Faktisk bobler jeg nærmest over av energi i skrivende stund. Nettop ferdig med tidenes treningsøkt, med blant annet ny pers på 5k! Hurra! Merkelig nok har jeg de aller beste treningsøktene om det er en stund siden sist! Fin onsdag til dere – nyt grønn og skjønn mat og om du er på instagram: husk å hashtag bildene dine med #sprudlendesunnmånedsutfordring! Jeg lager som sagt kollage med alle bildene til inspirasjon for oss alle hver søndag mens utfordringen går.

PS! Mange etterspør kursdatoer for første halvdel av 2014. Det kommer straks. Mye som må klaffe , og omrokkeringer i fleng, men planen er nok på plass ila morgendagen!