Mandelkjeks
Disse er fantastiske med ost. Jeg har laget noen gode salte kjeks før, noen skikkelig gode. Men disse var bedre!
2 dl mandler
1 dl sesamfrø
2 eggehvitter
1/2 ts salt
2 ts fiberhusk
1 dl sesamfrø
2 eggehvitter
1/2 ts salt
2 ts fiberhusk
Kjør mandlene til mandelmel (husk å kjør lenge nok, så det blir skikkelig mel). Bland alle ingrediensene og rør godt. Form runde kuler og trykk de flate på et bakepapir. Jeg liker å ha fuktede fingre når jeg trykker de flate og former de runde og fine. Strø havsalt over og stek i ovnen på 180 grader i 20-25 minutter avhengig av størrelse.
Lag gjerne dobbel eller trippel porsjon og ha liggende. Genialt å ha liggende når sulten melder seg eller når man trenger et kjapt måltid!
NB! Farlig gode!
verosgalematverden
Hvor mange blir det? De så fristende ut, men jeg gidder aldri å lage en hel porsjon og ha en haug med ting jeg ikke spiser opp!
Hvor får jeg tak i billigst sesamfrø?
Linn
Denne oppskriften gir type 10 – 12 kjeks. Kommer ann på størrelsen selvsagt. De er super gode, så sikkert ikke noe problem å få spist opp! 🙂 Men om du alikevell vil halvere oppskriften, så gjør det! Null stress 🙂
Billige sesamfrø fåes i vanlig matvarebutikker!
Ann Kristin
Disse ser gode ut, blir nok en bakedag i dag ja. Kan man bruke mandelmel i stedet for å male mandler? (jeg har noe stående i skapet som jeg ikke får brukt opp..) Hehe:-)
Linn
Jada! Det kan du så absolutt! Bruk det du har! Eneste er at det mandelmelet er avfettet, så kanskje du må tilsette litt olje i røren bare!
Kjeksene er utrolig gode! Gled deg! 🙂
Lykke til med bakingen!!!
Makronella
Nå står kjeksene i ovnen -gleder meg til en kjeks med ost 🙂
Anonymous
2 dl. malte mandler, er det 2 dl før malingen eller etter?
Linn
2 dl før malingen! Godt poeng! 🙂
Anonymous
Jeg tok sjansen på at det skulle være sånn! Kjeksene ble iallefall super gode! Regnet ut noe karb. innhold?
Linn
Så bra!
Jeg skal lage de igjen i dag. Elsker de! Det er ca. 0,7g karbo i hver kjeks, så det er da ikke så aller værste det heller! 🙂
Line
Da har jeg prøvd meg på disse, og de er nydelige. Noen havner under juletreet i år.
Hild Frøya
Jeg skal helt klart lage slike, nå vet jeg jo innholdet av arber også. Supert at det ikke er så mye.
Anonymous
Testet disse i dag, men med mandelmel, da brukte jeg:
2 dl mandelmel
1 dl sesamfrø
2 ss fiberhusk
1/2 ts salt
1 ts sukrin
3 eggehviter
1 ss olje
Pensla med olje og strødde på maldonsalt – jeg kjevlet en og en kule mellom to lag med gladpack og stakk ut med et glass, fikk da 22 kjeks
Og disse er skikkelig gode, takker for tipset.
Hilsen Taran
Marie
Jeg har prøvd ut oppskriften, tilsatte litt av hvert av krydder, så det ble noen skikkelige krydderkjeks som smakte utrolig godt med tines urtekremost. Jeg fikk ca 24 kjeks. Jeg kjevlet ut deigen og stanset ut kjeksene med et glass.
Liker forresten bloggen din veldig godt, den er søt 🙂 Har akkurat begynt på lavkarbo, så da er det morsomt å finne noen på sin egen alder som blogger om det 🙂
Linn
Marie: SÅ hyggelig at du liker bloggen! Mandelkjeksene er MAGISKE! Lager de så ofte jeg kan! 🙂
Anonymous
Fantastiske kjeks!!!!!!!!! Her gikk det unna hos både store og små! Mor likte dem best med ost, mens yngstemann i huset spiste dem “rene” som snacks!
lottesinverden
Disse var helt sykt gode!!! Vet du hvor mye karbo det er i de??? Kanskje det er noe jeg kan spise til frokost, savner knekkebrød
Linn
Ja, vettu! I`m in love! Lever på de i perioder! 🙂 Disse kan fint nytes til frokost. Litt under 1g pr kjeks tror jeg! 😉
Ann-Katrin
Oi, disse var skikkelig gode! Takk for en fantastisk oppskrift 🙂
Helle
Da har jeg endelig lager mandelkjeks, og de ble fantastisk (farlig) god. 🙂
Happy
Disse må jeg prøve, bare å komme seg i butikken før det stenger en pinseaften. Ha en herlig pinse!
Linn
Det bør du. Smaker MAGISK! Ha en herlig pinse du også! 🙂
Trine RJ
Disse var VELDIG gode! Også så enkle å lage 🙂
Siden jeg er lat så orket jeg ikke å lage runde kjeks. Jeg kjevlet bare ut hele deigen på en bakeplate, rutet den opp og stekte. Funket kjempebra.
Linn
Jaaa, de er elskverdige! Har perioder hvor jeg lever på disse! 🙂 Du laget mandelknekkis. Funke jo perfekt det! Hehe
Mitt liv og litt til
Fantastisk. Søkte lavkarbo kjeks på google, og dette var hitt nr 2. Er invitert på ost og kjeks i morgen, så jeg trenger noen å lage selv. Flott, de ser kjempe gode ut 🙂
Mitt liv og litt til
Skal den være vedig løs den deigen, heller seig. Syns liksom den blei for løs, så tok litt mere eggehivte, men da syns jeg den blei så seig. Men fikk da kladdet det på, og det smakte godt. Jeg kjenner jeg må ha noe pålegg på dem. De bare gode med baconost på 🙂 . Og sikkert masse annen ost.
Mitt liv og litt til
Jeg skjønte hvorfor den blei løs, jeg tenkte når det stod 2dl malte mandler. Så annså jeg det som ferdig malt, men leste nedover at det var FØR jeg malte. De smakte jo greit selv da, men nå blei dem bra :p etter 2 gang. Takk for oppskrift.
Linn
Godt å høre at de smakte godt! Veldig mange som elsker de 🙂 Jeg pleier å lage store posjoner av gangen å ha liggende når jeg har lyst på noe enkelt til kvelden osv. KJEMPE gode! 🙂
Monica
Ser du bruker 2 dl mandler i denne oppskriften. Jeg tenkt jeg skulle bruke ferdig mandelmel,vet du hvor mye jeg trenger?? 🙂
Kjeksene ser kjempegode ut, gleder meg til å prøve! 🙂
Linn
Hmm, prøv deg på 2,5 dl. Tror ikke du behøver noe mer iallefall! Husk å ta olje eller vann på fingrene når du trykker de ut! Lykke til! De er virkelig MAGISKE! 🙂
Marie
Nam nam! Kommer ALDRI over hvor utrolig gode disse kjeksene er! Laget dem nå på morgenkvisten og har kost meg med tre stykk med hvitost på og selvmekka iskaffe, laktose og sukkerfri 😉 Man lever godt på lavkarbo! Forresten godt å se du er tilbake på bloggfronten etter en stille sommer!
Mari
Disse er nydelig,har laget de flere ganger til kveldskos med div ost på.. nå står ett nytt brett og godgjør seg i ovnen:-)
Henriette
Knallgode kjeks! 🙂 Har linka til oppskrifta di på bloggen vår 🙂
Charlotte
Disse er supergode, har laga dem mange ganger. Men jeg lurer på hvorfor det bare er eggehvitter i? Går det ikke an å bruke ett helt egg i stedet? Takk for oppskrift! 🙂
Linn
Ja, de er sable gode! Eggehvitten gjør at kjeksene blir ordentlig stive. Du kan prøve med et helt egg, men tror ikke resultatet blir like bra! 🙂
Kari
Hei 🙂
HAr du prøvd med noe annet enn sesamfrø? Linfrø eller gresskarskjerner? Eller kun mandelmel?
Tips: Krydre med masse rosmarin og timian, digg <3
Linn
Hei! Har prøvd med både det ene og det andre, men synes ingenting er så godt som vanlige med sesam. Vet! Rosmarin og timiankrydrede mandelkjeks er superdigg!:)
Kristin
Vanlige mandler med skallet på? 🙂
Helen
Har du prøvd å lage disse med flax/chia “eggs” ?
Jeg har har veldig lyst å bake mandelkjeksene dine,men magen min vil ikke
ha eggehvite..
Linn
Det har jeg ikke prøvd, Helene! Lag heller bokhveteknekkis, de er jo himla gode de også! Den eggehviten er en teit sak altså. Mange reagerer på den, men o`så fin den er i bakst og slikt!
Helen
Tror jeg må teste ut med flax “eggs”.
Egg er en fantastisk ting. Det går helt fint å holde seg unna kumelk og gluten,men når du i tillegg fjerner egg så blir det vanskelig å få fin/luftig bakst.
Camill
Hei,
Går det an å sløyfe fiberhusk?
Linn
Nei, da vil de ikke henge sammen. Fiberhusken er en viktig ingrediens!
Camilla
Jeg lagde uten fiberhusk og det gikk helt fint!
Brukte 2 ts kokosmel 🙂 (det jeg hadde i skuffen)
Veldig gode!
Ns
Hei
Har du testet å lage disse med mandelpulp?
Linn
Hei!
Ja, det har jeg faktisk. Ble ikke like sprø og gode 😉