Hei i fredagen! Siste helg før julen synges inn! Jeg vet ikke om dere er enige med meg, men for min del holder det med et par julemiddager og kroppen har fått nok av den fete, tunge maten. Jeg har alltid sykt cravings for salater og grønne smoothies i januar! Julemat og festmat kan heldigvis være mye annet enn fet og mektig juletallerken. Bak dagens luke gjemmer det seg en oppskrift på en lett og smakfull forrett, som kan serveres til julebord eller nyttårsbord. Randi er sashimidronningen, og denne oppskriften vet jeg er hennes spesialitet. Den bør testes!DSC_9944

Sashimi med trøffelsoya

Trøffel er en knollformet sopp som vokser på røttene til visse tresorter i hovedsakelig Italia og Frankriket. De er svært ekslusive og de dyreste trøflene koster opp mot 100 000 kr per kg. Trøffel smaker helt fantastisk og gir en kraftig og karakteristisk smak i matlagingen. I denne retten er det brukt trøffelolje fra Gutta på haugen, som virkelig tilfredstiller smaksløkene til et perfekt festmåltid. Denne retten er veldig enkel å lage og favoritten er å ha denne sausen til tunfiskfilet. Det kan være litt vanskelig å få tak i, men om du har tilgang på det, så anbefaler jeg det i denne retten.

Du trenger (2 personer):

  • ca 180 gram filet av laks eller tunfisk
  • 1 fedd hvitløk
  • 2 ss soyasaus
  • 1 ss hvitvin
  • 1 ts kokossukker
  • 1 ts trøffelolje

Finhakk hvitløk og rist det i en stekepanne eller stekeovn på svak varme. Følg med da det brenner seg lett. Den skal bli lysebrun og crispy. Bland sammen soyasaus, vin, sukker og trøffelolje. Rør dette sammen til sukkeret er løst opp. La sausen gjerne stå litt kaldt. Skjær opp tynne skiver av fiskefilet med en skarp sushi kniv. Legg de pent på et fat og ha ristet hvitløk over. Hell over trøffelsoya og server. NYT!
DSC_9938God fredag og helg til dere! Husk at kalenderen varer helt til julaften og at favorittoppskriftene fortsetter å komme på rekke og rad til dere!