Ja, du leste riktig! Nå kan man ikke bare få pasta laget på bønner, men også pasta laget på kikerter! Min favoritt! Vi har spist usedvanlig lite pasta her i huset, men etter storebroren bikket 2år har det blitt introdusert mer og mer. Men da pasta laget av kikerter eller bønner. Fantastisk at det endelig finnes og ikke minst smaker godt! Kikertpastaen hamstrer vi hjem fra Sverige, men for dere som ikke bor nærme grensen vet jeg man kan finne Risentaprodukter her. Ser de ikke har pastaen, men det kan de helt sikkert ta inn?
2016-02-16 12.26.09-1En favorittrett vi putter kikertpastaen, eller kikertmakaronien oppi er fiskegrateng. Deilig grateng med torsk eller annen hvit fisk som går ned på høykant hos små og store. Når vi først kokkelerer mat som tar litt lenger tid lager vi alltid opp en ekstra stor posjon og fryser rester ned i posjonsstørrelser. Perfekt å ta opp til lunsj! Fiskegrateng smaker himla godt sammen med avokado, raspet gulrot og spinatblader. NAM!2016-02-16 12.20.34-1

FISKEGRATENG

4 store porsjoner

  • 70g kikertmakaroni (eller en annen pasta om du ønsker)
  • 2 toppede ss smør
  • 3 ss bokhvetemel (eller speltmel om du tåler gluten)
  • 4 dl melk (jeg brukte havremelk, men bruk gjerne kumelk om du tåler)
  • 1/2 purre i ringer
  • 70g frossne grønne erter
  • 400g torskefileet eller annen hvit fisk
  • 4 egg
  • litt revet ost
  • Brødsmuler fra ristet tørt brød eller knust baconkrisp
  • Salt og pepper

Start med å koke fisken om du ikke allerede har fiskerester stående. Fiskegrateng er jo en gammel rett de laget når det var restemat i hus! Samtidig koker du makaronien som annvist på pakken. Lag hvit saus ved å smelte smøret i en kjele, rør forsiktig inn melet med en visp og spe med melken. Kok opp sausen forsiktig så den tykner. Smak til med salt og pepper. La det gjerne være litt godt av begge. Jeg brukte også en god salnt av gurkemeie for fin farge og ikke minst det fine egenskapene krydderet gir kroppen. Vend så inn tinte grønne erter, den kokte fisken, 4 eggeplommer og purren i sausen. Stivpisk så eggehviten og vend den forsiktig i til slutt. Hell blandingen i en ildfast form og topp med brødrasp og ost. Jeg ristet en skive med hjemmebakt brød jeg hadde liggende og knuste den over, men knust baconkrisp fungerer også ypperlig! Stek gratengen på 225grader i ca40min.
Dette er hverdagsmiddag på sitt beste. NAM!
2016-02-16 12.20.38Sjekk dagens lunsj! Den som sparer, har! Hoho!