Hei sveis! Med veivende armer full av entusiasme kan jeg nå fortelle at verdens fineste juicemaskin har funnet seg til rette på kjøkkenbenken min! Den har stått på ønskelisten min i fler år og endelig er jeg heldig eier av en SLOW JUICER. Vet dere forskjellen på en juicesentrifuge og en slow juicer? Den viktigste forskjellen går på næringsinnhold og holdbarhet. En juicesentrifuge presser juicen med høy hastighet gjennom et metallfilter. Høy hastighet fører til varmeutvikling som igjen fører til oksidering av verdifulle næringsstoffer. Vannløselige vitaminer har ofte sitt tilholdsted i frukt og grønt. De oksiderer lett ved bearbeiding, noe som betyr at jo mer skånsom bearbeidingen er, jo bedre er det. En slow juicer presser sakte saften ut av frukt/grønnsakene og den bruker lav fart til tross for kraftig motor.  En juice kjørt gjennom en slow juicer har alle enzymer og vitaminer inntakt, og holder seg i et par døgn i kjøleskapet. En juice fra sentrifuge derimot er utsatt for oksidering og må derfor drikkes umiddelbart etter juicing om du vil få maks næring ut av juicen.

2016-10-16-09-21-112016-10-16-09-23-20Jeg har tidligere brukt en juicesentrifuge og vært en skikkelig periodejuicer.  Mest fordi jeg synes det er så pes å vaske den! Jeg er derfor superhappy over at slow juiceren er fem ganger lettere å rengjøre! Den største forskjellen jeg merker er utnyttelsesgraden av frukten/grønnsakene. “Pulpet” som blir igjen etter juicen er helt tørt i motsetning til pulpet som har blitt igjen i juicesentrifugen. Det gjør det enklere å benytte pulpet til noe fornuftig og ikke bare slenge det i søpla hver gang. Vi laget nydelig orange juice til hele gjengen til frokost i går, og i dag har jeg brukt pulpet i pannekakerøren. Perfekt! Dessuten synes jeg spinat, hvetegress osv ikke har fungert noe særlig i sentrifuge juiceren min, men denne utnytter også det maksimalt og det gir faktisk fra seg en god del juice. 2016-10-16-09-27-30Ellisen min har blitt husets juicesjef og fikser juice stadig. Han og broren elsker gulrot og eplejuice som vi har laget en hel del den siste tiden. Sjekk juicesjefen og hans gode medhjelper speiler seg i den fine juicemaskinen da! Haha.

Det beste med slowjuiceren er at den ikke bare er en juicemaskin, den kan også brukes til å lage nøttesmør, sorbét, babymat, lage pastaremser, kverne kaffe, hakke urter og mer til! Snakk om multimaskin! Forrige uke laget jeg nydelig nøttesmør av bløtlagte nøtter på bare noen få minutter. Jeg gleder meg til å teste masse fremover, og dere skal selvsagt få full rapport!

Juicemaskinen finner du HER. Jeg er krom og jeg synes den er så fin at den får stå fremme hele tiden!
Denne vidundermaskinen burde du sette på ønskelisten din altså!