Hei sveis! Long time no see. Jeg har hatt en ufrivillig bloggpause fordi noen har hacket seg inn på bloggen og satt ting på hodet. Jeg har heldigvis noen flinke folk i ryggen, så nå skal alt være i sin skjønneste orden igjen! Veldig koselig at mange av dere har sendt meg mail og meldinger i sosiale medier at savnet har vært stort. Det gleder en litt rusten blogger!

I dag er det siste oktoberdag og selveste Halloween. Av den grunn har mor i huset klinket til og bakt noen skumle gresskarmuffins med edderkopp på. Treåringen i huset ga seg over av begeistring når han fikk øye på de, så disse var populære! Jeg må ærlig si at jeg ikke har noe særlig forhold til halloween, men med en aktiv liten treåring i hus har interessen nådd mor i huset også. Han skal nemlig kle seg opp som selveste Kaptein Sabeltann og banke på dører i kveld. Jeg tenkte derfor lage noen digge muffins for annledingen, og jaggu ble de knakende gode også! Jeg grøsser litt over all snopet han mest sannsynlig kommer til å komme hjem med i kveld, men trøster meg med at han er ganske så kresen og ofte nøyer seg med en liten håndfull. Likevel føler jeg at jeg skal gjøre mitt for at inntaket av sukker holdes nede. Derfor passer jeg på at han har spist en solid middag som metter godt før han drar avsted. Dessuten skal han selvsagt få med seg en haug med skumle edderkopp muffins som skal inntas FØR han starter på “knask eller knep” ferden. Da kan jeg iallefall klappe meg selv på ryggen og vite at jeg har gjort det jeg kan for at den lille kroppen skal fylles med næring!  Så, til oppskriften! Blodsukkervennlige muffins uten gluten og raffinert sukker selvsagt!dsc_0263dsc_0269

SKUMLE GRESSKARMUFFINS

Til 17 små muffins trenger du:

 • 2 dl gresskarpuré (1 mellomstor flaskegresskar)
 • 1 egg
 • 1 dl smeltet smør/olje
 • 1/2 ts salt
 • 1 ts kanel
 • 1/2 ts nellik
 • 1 ts gurkemeie
 • 1 ts bakepulver
 • 1,5 dl kokossukker
 • 2 ss flytende honning
 • 1 dl TEFF jyttemel
 • 1 dl finmalte mandler
 • 0,5 dl bokhvetemel (evt mer TEFF)
 • 1,5 dl malte havregryn/havremel

Skrap frø ut av gresskaret og skjær av skappet. Del i terninger og dampkok i ca 15minutter. Har du ikke dampkjele kan du fint koke også. Erfaringsmessig blir det mindre væske i gresskaret når den er dampkokt. Jeg har ingen dampkjele selv, men bruker bare et døslag i kjelen med folie over 😉
Når gresskaret er ferdig dampet moser du med stavmikser til fin puré. Blant så inn alt det våte i pureen og tilsett litt etter litt av det tørre. Stek midt i ovnen på 200grader i 20-25minutter.dsc_0274Pynt: De er knallgode som de er, men til halloween er det klart at det er stas å gjøre litt ekstra ut av baksten. Jeg har toppet mine med et tynt lag melis blandet med litt gurkemeie (vanlig melis), men gulrotkaketopping med kremost er også knallgodt. Edderkoppen har jeg laget ved å smelte 70% sjokolade og tegnet med den. Jeg har iallefall prøvd å tegne en edderkopp! Hoho!

Happy halloween!