Hei sveis!
På fredag hadde Emil den ordentlige bursdagen sin. I tradisjon tro samlet vi troppene tidlig-tidlig på morgenkvisten og marsjerte inn med bursdagssang, pakker og muffins med lys. For annledningen laget jeg noen frokostvennlige muffins som vi alle kunne mumse i vei av på morgenkvisten uten å føle at vi startet dagen med KAKE. Frokostmuffins var virkelig populært og jeg har allerede laget en ny haug som ligger i fryseren.2017-08-26 17.20.152017-08-26 17.19.50
TIL 12 STORE MUFFINS TRENGER DU:

 • 1 moden banan
 • 2 egg
 • 0,5 dl smeltet smør
 • 1,5 dl naturell yoghurt
 • 1 ts vaniljepulver
 • 1,5 ts kanel
 • 1,5 ts natron
 • 1,5 ts bakepulver
 • 1 dl sesamfrø
 • 2 dl havregryn
 • 1 dl mandler malt til mel
 • 3-4 dråper stevia
 • 2 dl jyttemel (evt spelt om du tåler det)
 • 1,5 dl rosiner
 • 3 ss chiafrø (kan sløyfes)
 • Hakkede nøtter på toppen

Smelt smør, mal mandler og bland alt sammen til en jevn masse. Fyll muffinsformene 3/4 fulle og dryss litt hakkede valnøtter over før de går inn i ovnen. Stek på 180grader i ca 25min. Disse er passe søte, perfekte til frokost! Eller på tur om du vil!

Jeg er glad jeg har et lite lager i fryseren, for disse passer ypperlig som kjapp ettermiddagsmat også. Perfekt når det er en stund til middag og barna er skrubb sultne etter barnehagen. Nå er Ellisen vår blitt så stor at vi skal i gang med litt aktiviteter på ettermiddagen også, da er disse geniale! Så et tips til alle dere småbarnsmødre som synes middagen er altfor hektisk: lag middag ETTER aktiviteter i 19 tiden, også spiser dere noe kjapp bra næring før aktivitetene på ettermiddagen 😉
2017-08-26 17.19.56Ha en nydelig tirsdag (i regnet!)!