Hei sveis!
Nå har vi en 5-åring i hus! Tenk, det er 5 år siden jeg ble mamma for første gang. Fine, store, omsorgsfulle Ellisen min! Vi har feiret femåringen vår tre dager til ende i helgen. Veldig stas for store og små. Dere vet jeg elsker bursdager, og når femåringen hadde klare ønsker for hvordan bursdagen skulle være var jeg ikke vond å be! Hos oss er det kun Ninjago som gjelder om dagen, det er rollelek, legobygging, kostymer og mer til. Derfor skal jeg si deg det var stas med Ninjagobursdag på lørdag med alle kompisene.
2018-01-06 12.56.21Jeg har for lengst boikottet godteposestyret og kjørte som vanlig sukkerfritt opplegg til stor entusiasme for store og små. Ingen savnet noe og stemningen var topp fra start til slutt! Vi serverte hjemmelaget pizza (bursdagsguttens favoritt) og hadde saft og farris til. Vi hadde på forhånd gjort klar pizzabunner og laget fyllet, så pizzastekingen gikk som en lek, selv med huset fullt av 13 gutter. Etter pizzaspising og litt lek var det klart for kake, bursdagssang og annet snask. Om Ellis kan velge kake er valget enkelt, brownies. Den favoritten kommer vi ikke foruten og har fulgt oss opp i gjennom de fleste av feiringene her i familien. Jeg lurte inn bittelitt sukker på toppen fra noen hakkede røde og svarte nonstop. Ellers er kaken laget på kokossukker og smeltet 70% sjokolade.2018-01-06 15.32.18-2I tillegg til brownie hadde jeg laget lego-geléfigurer i to ulike farger og legosjokolade. Det var viktig for bursdagsbarnet at de var i Ninjagofarger. Jeg laget derfor en variant med eplejuice som base, og en med bringebær i tillegg. Geléfigurer er alltid veldig populært. Barna digger de, det er sprudlende sunt og de er morsomme å servere. Jeg hadde laget opp i bøtter og spann, og de forsvant i en fei! Lego sjokoladen er enkelt å greit smeltet 70% sjokolade blandet med litt kokosolje for smidigere konsistens.
2018-01-05 12.41.06

Oppskrift – Ninjago geléfigurer 

Du trenger:

  • 2,5 dl eplejuice
  • Saften fra en halv sitron
  • 1 ts honning
  • 5-6 dråper stevia (kan sløyfes)
  • 4 ss gelatin

Bland eplejuice, honning, stevia og gelatin, og la blandingen varmes sakte opp til gelatinen har smeltet og blandet seg ordentlig med væsken. Jeg bruker ofte en visp og rører forsiktig med. Unngå å røre kraftig så det skummer. Sil blandingen og hell i  silikonformer. Sett de i kjøleskapet et par timer, eller i fryseren i 10-15 minutter. Vil du lage de røde? Tilsett et par never frossne bringebær i blandingen FØR gelatinen tilsettes. Kok opp, sil blandingen og rør inn gelatin. Superenkelt!
2018-01-06 15.08.492018-01-06 08.43.592018-01-06 15.33.10Så til pynt. Jeg har delt litt bilder i helgen og MANGE har etterspurt hvor jeg har laget/kjøpt diverse.
Ninjagoøyne på kopper og ballonger er bestilt på ebay, her. Kopper, tallerkner er også fra ebay, her og her. Ballonger og popcorn beger er kjøpt på Søstrene Grene, men de personlige klistremerkene med “Ellis 5 år” er bestilt på ebay, her. Legofigurformene er også fra ebay, her. 5-tallet har jeg laget selv av papp og gamle ninjagoblader.
2018-01-06 12.56.562018-01-06 12.57.06Som aktivitet i bursdagen kliniket jeg også til å laget sverd. Klippet ut sverd av papp, sprayet de med spraymaling også kunne gutta ha danseleken med ninjasverd. Veldig-veldig populært!
2018-01-06 14.00.34Fler som skal ha Ninjagobursdag i nærmeste fremtid?
Håper dette var til inspirasjon!