Inneholder adlinks

Hei i mandagen!
Håper helgen har vært bra og at batteriene er ladet for en ny uke? Jeg startet uken med en ny favoritt. Barna elsker grøt til frokost, men jeg føler grøt ikke er bra drivstoff for meg. Jeg blir raskt mett og kjenner på en følelse av tung og “daff” (kan man si det?) kropp. Derfor lager jeg ofte noe annet til meg. En ny dille er kjøleskapsgrøt, eller Chiagrøt. Jeg foretrekker spise minimalt med korn, så lager denne varianten på et par ss havre, istedenfor en god del mer om grøten skulle vært kokt. Denne inneholder også kokosmelk som holder blodsukkeret stabilt og metter godt. En godt balansert frokost med andre ord!
2018-02-05 14.53.31
Til en porsjon CHIAGRØT trenger du:

  • Et tomt glass med lokk
  • 1 dl mandel/havremelk
  • 5-6 ss kokosmelk
  • 2 ss havregryn
  • 3 ss chiafrø
  • 1-2 ss kollagen (kan sløyfes)
  • 1/2 ts vaniljepulver
  • Valgfri topping: Eks Bær, bananskiver, hakkede nøtter, nøttesmør, hakket frukt

Bland alt sammen i glasset, sett på lokket og sett kaldt til dagen etterpå. Topp gjerne med bær og nøttesmør. En nydelig kombinasjon! Dette mandelsmøret er super-godt. Ellers er en ss peanøttsmør et godt (og proteinrikt) alternativ. Tips! Bland først oppi toppingen dagen etterpå. Konsistensen blir da fast og fin, så da vil det ikke blande seg.
2018-02-05 14.54.392018-02-05 14.56.50Chiagrøten passer ypperlig som en rask frokost å ha med seg, om du for eksempel starter arbeidsdagen tidlig. Eller for ikke å snakke om som en rask og enkel lunsj. Enklere frokost får du faktisk ikke! Jeg har som oftest ikke hastverk på morningen, men hallois så luksus å bare hente ferdig frokost i kjøleskapet da!

Ha en strålende fin uke!