Hei hå!
Hva sier dere til en iskald, frisk og rågod kake i finværet? Denne oppskriften kom flyvende i mailinnboksen til de av dere som abonnerte på vår påskekalender. Vi klinket til å laget en oppskriftskakender med knakende gode søte oppskrifter til alle dere fine følgere i påsken, og denne oppskriften var en av de mest populære oppskriftene. Kanskje ikke så rart når en kan spise kake som er full av masse bra byggeklosser kroppen blir glad av? Mange har etterspurt oppskriften, så here we go!DSC_7586Til en liten kake trenger du:
Bunn:

 • 1 dl valnøtter
 • 1 dl mandler
 • 1 dl hasselnøtter
 • 8 store dadler
 • 2 ss kokosolje

 Karamellkrem:

 • 2 dl cashewnøtter
 • 1,7 dl kokosmelk
 • 8 store dadler
 • 0,5 dl kokosolje
 • 1 ts vanilje
 • 0,5 ts havsalt

Bringebæris:

 • 200 g frosne bringebær
 • 1 dl kokosmelk
 • saften av en båt sitron
 • 6 dråper stevia (kan sløyfes)

Rist nøtter i en stekepanne på medium varme til de en gyldne. Rør underveis. Ta gjerne bort det meste av skallet fra hasselnøttene som løsner, da får du enda bedre smak. Spar noen av nøttene til pynt på kaken. Avkjøl nøttene og ha de sammen med dadler og kokosolje i en food prosessor eller stavmikser. Bland det til en seig konsistens, la det gjerne være litt små biter av nøtter. Klem ut bunnen i en form, vi brukte en brødform med aluminiumsfolie i bunn. Sett formen i fryseren.

Ha alle ingredienser til karamellkremen i en stavmiksbeholder, husk å ta ut stenene av dadlene. Kjør den helt til du får en myk og kremet konsistens. Hell kremen over kakebunnen, og sett den tilbake i fryseren.

Blend sammen halvtinte bringebær med sitron, stevia og kokosmelk og hell bringebærisen over kaken. Pynt gjerne med noen bringebær og ristede nøtter. Sett kaken i fryseren i 3-4 timer før den er klar til servering. La den gjerne stå en 10 minutter på benken før du skjærer kakestykker.
Smaker aldeles nydelig!

Tips! Prøv gjerne med jordbær også. Nå er de norske bærene i butikkene, det er sikkert superdigg!
DSC_7588
I morgen venter en superspennende dag. Følg meg på sosiale medier, kanskje jeg røper litt fra dagen min. Jeg har nemlig en liten hemmelighet å dele med dere, kanskje jeg titter innom bloggen allerede i morgen for å fortelle!

Hei så lenge!

PS! Jeg ble overrasket av de fineste jentene i verden med tidenes utdrikningslag i helgen. Vil dere se fler bilder fra dagen? FOR noen fine folk jeg har rundt meg!