AFFOGATO – SOMMERFAVORITT
Hei sveis!
Vi er tilbake til hverdagen igjen, jeg sitter benket på hjemmekontoret og barna er levert i barnehagen. Er det lov å si at det er skikkelig deilig? Etter tidenes sommer er det deilig å være hjemme igjen og tilbake i rutiner. Vi startet dagen litt ekstra rolig med surdeigspannekakefrokost, deilig kaffe og sen barnehagelevering. Fin start på uka!
Apropos kaffe. Vet dere hva jeg har vært dilla på i sommer? Affogato! Espresso med en dæsj vaniljeis. Jeg dåner! Som vanlig har jeg laget is i lange baner i sommer, både i form for å lage iskuler og som ispinner kidsa kan få. Alltid etter denne favorittoppskriften. Når jeg lager den i form bruker jeg enkelt og greit en brødform, og for å få en fløyelsmyk konsistens kan det være lurt å røre et par ganger mens den fryser. Min variant av italienernes affogato er enkelt og greit en kopp dobbel espresso + 1 kule hjemmelaget vaniljeis. Drikkes umiddelbart, og spis gjerne litt av isen og skummet med skje. HALLO så godt!
Denne varianten er super som kos når en is blir for søtt eller som dessert når magen er full. Så enkelt og så godt! Anbefales!
Elskede Emilen min koser seg med vaniljeis. Hjemmelaget is er best, ingen protest!
God mandag!
Ragnhild
Olala, det så godt ut. Drikker ikke kaffe, men elsker lukten og liker smaken i ting (i sjokolade…), og dette hadde jeg garantert likt.
God sommer videre :*
Linn
Ja, dette er så digg! God sommer<3