Hei og riktig god mandag, fine dere!
Nå som jeg har begynt å pendle til Oslo et par dager i uken har jeg lagt min elsk på chiapudding. Jeg slenger den sammen i en fei før jeg legger meg på kvelden, plasserer den i vesken og nyter frokosten på toget. Perfekt frokost på farten!2Chiapudding eller chiagrøt er et supert frokostalternativ de dagene man er oppe og hopper tidlig. For min del er frokostmåltidet dagens viktigste måltid. Selv de dagene en kanskje står opp før solen. Det er kanskje ikke alltid det frister å lage eller spise frokost når øynene nærmest er limt igjen og en føler at en fortsatt sover stående. Da er det fint å ha frokosten klar i kjøleskapet, ta den med og spise den når en føler seg hakket mer våken og klar for litt mat. Dette har blitt min faste frokostkos de dagene jeg starter dagen tidlig, men den er også super som lunsj eller kveldsmat.

Chiafrø er spekket med næring, spesielt mye gode fettsyrer, fiber og protein. Mange med en plagsom mage har god effekt av chia da den “rydder litt opp” i tarmen og setter fart på fordøyelsen. Chia sveller i væske, derfor blir det raskt pudding om en er litt raus med frø i forhold til væske. Jeg liker røre inn litt ekstra væske så det blir mer en grøt og sper på med litt havregryn for å få god konsistens og bra næring. For meg er dette en skikkelig bra frokost som fyller på med masse bra næring så kroppen er glad og holder meg god og mett lenge.
4
Til en porsjon chiagrøt trenger du:

  • 3 ss chiafrø
  • 1 dl mandelmelk/havremelk/annen type melk
  • 1 dl kokosmelk
  • 2 ss havregryn
  • 1 ts vaniljepulver (kan sløyfes)
  • 1 ts honning eller 4-5 dråper stevia

Rør alt sammen i et glass eller annen beholder med lokk på. Sett i kjøleskapet over natten og topp med ønsket topping. Jeg elsker mangoterninger og 1 ss nøttesmør eller hakkede nøtter. SÅ godt!
PS! Skjær mangoen ferdig dagen før og ha en en boks ved siden av. Hell på toppingen rett før servering!

Ha en strålende fin mandag!
I morgen formiddag titter jeg og Randi innom facebooksiden til Sprudlende Sunn for å gi noen fine lunsjtips til store og små. Nå som skole og jobb er i gang igjen for de fleste. Dette blir jo opptak som blir liggende, så får du ikke sett det i morgen formiddag kan du se det når det ellers måtte passe 🙂 Nå skal jeg nyte dagen! Jeg blir 30år i dag og skal feire bittelitt mellom all bryllupsplanlegging. 5 dager til bryllup nå! Guri, så spennende!