Hei sveis!
Kursdeltakerne våre på Spis deg slank og glad kurset er nå i uke 4 og den uken lærer de mye om betennelseshemmende mat og tarmhelse. Dette er to temaer jeg har jobbet mye med i alle år og som både jeg og Randi snakker mye om på klinikkene vi jobber. Det er så spennende å lære om hvordan maten kan påvirke oss. Denne salaten inneholder masse godsaker kroppen vår elsker og kan ha antiinflamatoriske egenskaper (betennelseshemmende) i kroppen.

Rødbeten og generelt rotgrønnsakene er på sitt beste nå. Mat i sesong er så fint og noe jeg prøver utnytte til det fulle. Vi har kjøleskapet fullt etter vi var på gårdsbesøket og rødbet er favoritten. Hele gjengen er helt dilla. Knall rosa pannekaker er favoritten til kidsa, og ovnsbakte er min favoritt. I denne salaten har jeg ovnsbakt polkabete, men rødbete er kanskje enda litt bedre. Rødbeten er en liten antioksidantbombe, og kombinert med mynte, sødmen fra rosiner, proteinene fra linsene og de gode fettsyrene fra avokado og valnøtter blir dette en superkombinasjon for kroppen!
DSC_9288
Til 4 porsjoner trenger du:

  • 2 rødbeter eller polkabeter
  • 1 liten avokado
  • ca 200 g linser
  • 4-5 store never valgfri salat (evt bladspinat)
  • 1/2 paprika
  • 1 valnøtter
  • 1 dl rosiner
  • 150 g fetaost (gjerne av geitemelk)
  • Dressing: 3 ss olivenolje og 1 ss honning

Ovnsbak rødbeten i terninger på 180grader midt i ovnen i ca 15min. Grovhakk salaten, skyll linsene, skjær avokadoen i terninger, valnøttene i små biter, paprikaen i terninger og bland det hele godt sammen. Bland olivenolje og honning sammen og rill over salaten til slutt. Nyt gjerne salaten mens den enda er litt lun!
PS! Supergodt med litt rødbetehummus ved siden av også!

Vil du få enda litt med betennelsesdempende tips eller lære mer om sammensetningene i denne salaten kan du klikke deg inn på facebooksiden til Sprudlende Sunn og se siste livesending 🙂