Hei dere fine og god mandagsmorgen!
Jeg var på julebord med Fedongjengen på fredag. Altså, FOR en gjeng! Jeg er heldig som får jobbe med de folka der! I dag tenkte jeg dele mine Londonfavoritter med dere. Det er altså SÅ mange bra steder der. Egentlig kan man gå fra sted til sted å bare spise seg igjennom Londons gater. Det gjorde vi (i alle fall nesten), hehe! For små ernæringsnerder som meg er det mye gøy å finne i butikkene, og utrolig mange bra steder å spise i små bakgater hvor ikke alle turistene oppholder seg. Her kommer noen av mine Londontips!Mange har også spurt hvor jeg anbefaler å bo. Vi har hatt en tradisjon med juleshopping i London de siste årene og hver gang har vi testet ulike hoteller og steder. Årets tur var en gave fra jentene mine, og hotellet de hadde booket var virkelig heeelt awesome. Det lå fint plassert ved Londons største kjøpesenter, Westfield (som forøvrig huser alle butikkene du kan tenke deg!) og en liten spasertur unna Shepherds Bush, undergrunnstoppet på den mest sentrale banen som frakter deg sporenstraks til sentrum. Her er link til  hotellet.

Deliciously Ella
Et forbilde innen ernæringsverden er nydelige Deliciously Ella. Jeg har fulgt henne i mange år og har kokebøkene hennes. Hun har en egen liten Deli i Weighhouse street bare en liten spasertur fra Oxford street. Den er sååå søt og serverer sååå mye digg. Alt er vegansk og her finner du alt fra surdeigstoast med avokoado, kokosyoghurt med granola, til rå brownie og digge salatbowls. Jeg gikk for sistnevnte og det hele var en liten smaksbombe. Det er så gøy med digge kombinasjoner jeg ellers aldri hadde brukt sammen. Mye inspirasjon der, ja!
Farmacy – favorittsted!
Enda et fantastisk sted er Farmacy. Altså, jeg dåner. Her hadde jeg aldri vært før, men etter fler anbefalinger (blant annet fra Londonbaben @kajaand, tusen takk for tips!) sto dette stedet øverst på ønskelisten. Vi spiste faktisk frokost her og som det frokostmennesket jeg er koset jeg meg glugg! FOR et sted! Alt ved stedet er ut i fingerspissene gjennomført, alt er vegansk og hele konseptet brygger på “mat som medisin”. Start med en liten shot (servert i en sprøyte!) og fortsett med bokhvetepannekaker med kokoskrem eller alt det andre digge de serverer. Her kunne jeg spist til både frokost, lunsj og middag alle dagene!
Farmacy ligger en liten spasertur fra Kensington Park, som er en superkoselig park jeg anbefaler en tur innom. Går man tvers igjennom parken kommer du til Kensington hvor verdens beste Wholefoodsbutikk ligger. Om du ikke har vært på Wholefoods før er hele Londonturen i seg selv verdt en tur dit. Det har poppet opp mange Wholefoods i London etter hvert, men denne liker jeg spesielt godt. Om dere vil se hva jeg shoppet der (måtte virkelig begrense meg med tanke på plassmangel på hjemturen, hoho) kan jeg dele det i et eget innlegg 🙂 Og når vi først er inne på BRA shopping for ernæringsnerder, sett av tiden til et besøk på Planet Organic også! Der kan du også ta med deg lunsj to go. SÅ digg!

Surdeigspizza og biodynamisk vin på Franco Manca
Dere vet jeg elsker surdeig, og det er ikke ofte man finner steder som lager surdeig på den måten det skal lages. Fantastisk mat, kul stemning, et skikkelig bra sted som bør oppleves! Franco Manca ligger mange steder i London, vi var på den rett ved Westfield senteret). 
Og et siste tips på tampen! Om du reiser fra Gardermoen, ta en smoothiebowl på “Haven” før flyet går. Anbefales!
Håper du fikk noen gode tips? London altså. Elsk på alt ved det stedet!