God søndag dere fine!
Hos oss elsker vi pannekaker. Spesielt små luftige pannekaker til frokost. I oppskriftsarkivet her på bloggen blir det stadig fler pannekakeoppskrifter, og i dag kommer enda en! Jeg har forelsket meg helt i quinoamel. Helios har nylig fått eget quinoamel som selges i mange dagligvarebutikker. Quinoa er naturlig glutenfritt og inneholder SÅ mye bra for kroppen din!
Visste du at quinoa er en fantastisk kilde til protein? Den inneholder fullstendig aminosyre-profil som gjør at den skiller seg ut fra andre proteinkilder i planteriket. Den er rik på jern, gir påfyll av fiber til tarmen og gjør bakteriene i tarmen din glad. Jeg bruker hel quinoa som tilbehør til middag og i salaten, og elsker bruke quinoamel i baksten for å pimpe den sunnere. Melet har god bakeevne og er blitt en favoritt i pannekaker.
Disse pannekakene er ypperlig til frokost, eller kanskje en kveldsmat? Eller for ikke å snakke om i barnas matpakke! De gir påfyll av protein fra både eggene og quinoaen, fiber fra havre og quinoa, og sødme fra bananen (og evt kokossirupen). En vinner med all slags pålegg!

Til ca 12-14 små pannekaker

  • 2 store egg
  • 1/2 godt moden banan
  • 1,5 dl quinoamel
  • 1,5 dl havregryn
  • ca 1 dl valgfri melk
  • 1 ts bakepulver
  • 2 ss kokossirup (kan sløyfes)

For ekstra luftige pannekaker: Del eggehviter og eggeplommer. Pisk eggehviten luftig i egen beholder. Plommene blandes med resten av ingrediensene, også vendes den stivpiskede eggehviten forsiktig inn. Stek så du får 3 pannekaker i pannen av gangen og gjerne i en liten klatt smør.
Har du surdeigsstarter? Bland gjerne 2 ss surdeigsstarter med melet og fyll på vann til grøtkonsistens. La den stå over natten og bland i egg, banan og øvrige ingredienser på morgenen. Da blir pannekakene enda litt lettere for kroppen og fordøye siden røren har blitt “pre-fordøyd” i løpet av natten.
Prikken over i`en er kanelstekte eplebiter på toppen. Stek epleterninger i pannen i en klatt smør, strø over masse kanel og littelitt kokossukker. Fantastisk god topping på pannekakene, gjerne med en klatt yoghurt naturell også. NAM!

I dag skal vi feire bursdag og jeg er allerede i full sving med kokkelering av muffins og verdens beste sprudlende sunne brownie. Ikke en bursdag uten den brownien!

God søndag!