DIGG SALAT SOM GIR VÅRVIBBER

Denne uken har gitt meg så mye! Jeg har vært i spennende møter som gir rom for mye gøy som skal skje fremover. Jeg har møtt på så mange BRA folk i veiledning-sammenheng som har gitt meg utfordringer vi skal løse sammen. Jeg har fått massevis med faglig påfyll, spesielt i går hvor jeg og en kollega fra Fedonklinikken deltok på et arrangement av det medisinske fakultetet på UiO hvor vi fikk presentert den nyeste nye forskningen innen cøliaki og glutenintoleranse. Cøliaki og glutenintoleranse er noe som ligger mitt hjerte nært, og et tema som er ekstremt spennende! Vil dere jeg forteller litt her på bloggen?
I dag kjenner jeg altså på en stor takknemlighet. Jeg er så takknemlig får å møte så mange fantastiske folk som vil ha min hjelp med kostholdet. Jeg er takknemlig for å få jobbe med de aller flinkeste, jeg er takknemlig for alle mulighetene jeg får og for den fine gjengen min hjemme.

Vårvibber ute byr på vårvibber inne. Så i dag laget jeg en nydelig lunsjsalat som gjør kroppen glad. Jo mer farger maten jeg spiser inneholder, jo bredere blir smilet mitt. En kan jo ikke annet enn å bli glad av dette!
Salaten inneholder en salatmiks (bestående av grønnkål, spinat, purre og gulrotstaver), toppet med avokado, paprika, sprøstekte kikerter, granateple og litt parmesan. Det er også godt med spekeskinke til, og enten olivenolje eller en klatt tzatziki. Til uken kommer forresten oppskrift på en melkefri tzatziki som er rågod.

Ved siden av salaten laget jeg iskaffe. En klassiker som hører til på denne tiden av året. Iskaffe lages enkelt av espresso (gjerne dobbel shot om du liker den sterk), masse isbiter, 1 liten ts kokossukker eller 2-3 dråper stevia, og havremelk. Supergodt!
Siden det er fredag må jeg bare tipse om noen snopfavoritter: Snickers, lakriskuber og pistasjkuber. Alle er enkle å lage og smaker sååååå godt!
GOD HELG, a!
Elisabeth
Takk for et inspirerende innlegg!
Salaten ser nydelig ut, jeg setter den på menyen denne uka! Jeg kan ikke spise mange kikerter om gangen (for tøft for magen), men det er bare å ta mer av det andre 🙂
Jeg vil veldig gjerne høre mer om cøliaki og glutenintoleranse. Jeg har slitt med magen hele livet, og følte jeg fikk livet tilbake da jeg kuttet ut gluten for tolv år siden. På den tiden var rådet fra legene “å prøve seg fram”. Jeg fikk aldri tilbud om tester. Jeg har senere fått bekreftet at jeg har cøliaki-genet, men vet ikke om jeg faktisk har cøliaki eller om det er noe annet. Det betyr ikke så mye, bortsett fra at manglende diagnose har ført til mye pes fra omverdenen. Det er fremdeles mange som tror det er innbilning eller en motegreie. Så ja, jeg vil veldig gjerne høre mer!
Linn
Klassisk eksempel. Det er mange som har det som deg. Altså eliminerer glutenet før tester, og hvor det er uaktuelt å ta glutenet tilbake i kostholdet igjen for en lengre periode i forkant av test! Det er funnet en ny måte å teste på, UTEN å spise gluten. Denne testen er helt ny, tidkrevende og kostbar. Men den kommer nok etter hvert 🙂 Jeg skal få skrevet et innlegg, jeg!
Elisabeth
Interessant! Jeg gleder meg til innlegget. Tusen takk for alt du deler 🙂
Hanne
Den salaten ser helt himmelsk ut! Er på dag to av kickstart nå, gleder meg så innmari til den dagen det er denne salaten til lunsj! Og ikke minst til den lette følelsen jeg får i hodet og kroppen når jeg er ferdig med kickstart. 🙂
Linn
Så deilig med kickstart, Hanne! Digger følelsen den gir i kroppen! 🙂