Samarbeid med Fazer YOSA

Straks Halloween!
Nå har gutta blitt så store at Halloween er skikkelig stas. Vi skal ha en mini-fest her hjemme med søskenbarna. Jeg tenkte lage en digg suppe og bake gresskarmuffins. Vi testet oppskriften på mandag og den ble skikkelig-skikkelig god! Som mannen så fint sa: Dette er de beste glutenfri muffinsene jeg noen gang har smakt! Gøy!

Gresskar i bakst er skikkelig undervurdert. Det gir nydelig sødme og fantastisk konsistens. Det er ingen hemmelighet at glutenfri bakst ofte blir tørt, og det fikser gresskaret. Dessuten har jeg brukt en del yoghurt i disse, og siden jeg gjerne vil ha de melkefri har jeg brukt den havrebaserte naturellyoghurten fra FAZER YOSA. Fazer Yosa greek style er tykkere i konsistensen og har en fyldig og god smak.

Til 12 muffins trenger du:

200g ovnsbakt gresskar
3 egg
80g kokossukker eller annen søtning
2 ss rapsolje
50g mandelmel/malte mandler
80g havregryn
6 ss Fazer Yosa naturell havreyoghurt
2 ts bakepulver
1/2 ts nellik
1/2 ts kardemomme

Ovnsbak gresskar: Jeg elsker ovnsbakt gresskar i skiver (med skallet på) i både salat og til middagen. Siden gresskarene er ganske store lager jeg en del når jeg først laget og bruker i både bakst og salater. Ovnsbak i skiver (men skjær vekk den innerste delen med frøene), dryss litt havsalt på og rill litt rapsolje over. Stek på 180grader i ca 20-25min.
Putt ovnsbakt gresskar og alle øvrige ingredienser i en foodprosessor og kjør til en jevn og fin røre. Fyll i muffinsformer og stek midt i ovnen på 180grader i ca25 min. Avkjøl litt og topp gjerne med en klatt havrebasert yoghurt og litt revet appelsinskall. NAM!

Disse blir en vinner til Halloween for store og små!!