Åh, jeg må komme med et lite hjertesukk. Dette tror jeg ikke bare gjelder de jeg møter i veiledningsammenheng. Eller meg selv. Jeg tror det gjelder mange av oss.

Et enormt søtsug kommer over deg, du sniker i skuffer og skap, finner en sjokolade og klarer ikke stå imot. Du tar først én eller to, pakker den sammen og legger den i skuffen igjen. Så tar du to til og to til. Vipps er hele sjokoladen borte. Jeg tipper at når du er halvveis i den sjokoladeplaten så sier kroppen i fra at det er nok. Du føler deg litt stappet og kanskje til og med litt uggen. Men siden du først er i gang å spise sjokolade, og har sklidd ut av de gode vanene, ja da kan du jo fortsette også. Etterpå kommer den dårlige samvittigheten. Du føler deg kanskje mer oppblåst enn vanlig og dermed daler selvtilliten, også daler selvfølelsen fordi du hakker deg selv ned. Du er skuffet over deg selv fordi du ikke hadde viljestyrke til å stå i mot og fordi du vet jo hvordan det blir hver gang. Jeg kan bare snakke for meg selv. Jeg får kort lunte ovenfor mann og barn, er lett irritabel, og føler meg nesten ustabil siden gråt og sinne svinger. I tillegg blir jeg tung og seig i kroppen. Høres dette kjent ut? 

Skal jeg fortelle deg en viktig ting? Det er ikke din skyld!
Veldig ofte er det ikke dårlig viljestyrke, svakhet eller at du er et dårlig menneske som er grunnen. Det henger i stor grad sammen med kostholdet ditt. Hvordan bygger du opp kostholdet. Hvordan bygger du opp hvert eneste måltid? Hvordan er helheten i løpet av dagen? Det er så vanvittig enkelt men vanskelig på samme tid. Det skal nemlig ikke være nødvendig å kaste unna alt av søtsaker som er i huset fordi du skal være flink. Det vil alltid være fristelser der. Kake i lunsjen på jobb, godteriskåler, barnas snop eller mannens for den sak skyld. Det skal ikke være slik at resten av de du bor med (om du gjør det, da) ikke skal få spise fordi da mååå du også spise. Om det i såfall er tilfelle må jeg få lære deg noen triks. Noen kostholdstriks for å få et balansert måltid og kosthold. For å få orden på kostholdet slik at hormonene dine ikke går bananas og tuller med deg, og få orden på tarmen din så den blir glad og ikke bare craver søtsaker. Det er altså ikke din skyld at du er sånn. Det er kostholdet som styrer kroppen, som igjen går bananas og tuller med topplokket! 

I dagtidlig hadde jeg en veiledning med en nydelig dame som gråt. Selvfølelsen var på bunn og hun rakket seg selv ned. Jeg blir også lei meg fordi det går så inn på meg. Fordi jeg har vært der selv. Jeg preppet på med verdifulle kostråd, laget plan og et opplegg til henne. For sånn skal det faktisk ikke være! Om du også vil få verdifulle triks og lære mer, må du bli med på foredraget mitt mandag 20.januar kl.20:30. Jeg kliniker til med GRATIS webinar. Altså et online foredrag du kan se på hjemme i stuen din. Jeg har begrenset med plasser, så hold av din plass HER