KJAPPE BURGERBRØD MED SØTPOTET

Altså, disse GLUTENFRI burgerbrødene her er helt fantastisk gode! Vi har hatt hjemmelaget burger på grillen en del i det siste, og disse hamburgerbrødene ble til på slump en litt hektisk ettermiddag. Nå har jeg laget de fler ganger og til og med hatt de som rundstykke. Supergodt!

Til 2 stk burgerbrød trenger du:
- 1 egg
- 80g ovnsbakt søtpotet
- 2 ss sesamfrø
- 50g mel (eks rismel eller bokhvete, ev spelt)
- 1 ts bakepulver
- 0,5 dl vann
- en klype salt
- Ovnsbak søtpotet i terninger på 200grader i ca 15min. Dette er kjekt å ha liggende til salater også.
- Når potetene er klare avkjøles de lett før du blander inn øvrige ingredienser og kjører med stavmikseren. Kjør til en jevn fin og fast røre.
- Form to burgerbrød med en skje på bakepapiret, dryss over litt sesamfrø og stek på midterste rille (200grader) i 15min.
PS! Holder seg godt i fryseren. Da går burgermiddagen enda kjappere???

Burgeren over er forresten en veggisburger laget av Naturli sin farse (som hovedsakelig består av erter). Bland farsen i en foodprosessor med 1/2 gul løk, 1 ts hvitløkspulver, 1 ts paprikapulver, 1/2 ts salt. Form til 4 burgere. Stek den i panne siden den er litt mindre fast enn “vanlig” burger. Trenger 8-9 minutter før den er ferdig.
Jeg elsker proppe burgeren full av masse digg, så i denne har jeg chillimajones, avokado, mango, salat, små tomater, rødløk og spirer. SÅ godt!
Elisabeth
Disse var kjempegode! Skal tredoble oppskriften neste gang og putte i fryseren 🙂
Vil bare legge til at jeg jobber meg gjennom boka di, og alt er supergodt! Har helt dilla på vaflene med linser og gulrot. Gleder meg allerede til oppfølgeren 🙂
Takk for herlige oppskrifter og inspirasjon, Linn!
Linn
Åå! Tusen takk for nydelig tilbakemelding!❤️ Og enig! Elsker de burgerbrødene her!! ??
Kristine
Hva slags mel synes du gir best resultat i disse?
Har mye sesammel, har du prøvd med det?
Linn
Sesammel er skikkelig godt! Men de melene jeg nevner som alternativer her inneholder mer stivelse, noe jeg tror er litt viktig for god konsistens siden det “bare” er 50g. Jeg brukte fullkornsrismel sist. Sesammel er nok godt, så prøv! 🙂