POLARBRØD – HELT UTEN KORN

Hei sveis! Om du har fulgt meg lenge, husker du DISSE?! De laget vi på repeat når jeg bodde i Drøbak og var ernæringsstudent. Dette her er faktisk før Sprudlende Sunn så dagens lys, så denne oppskriften er gammel!! Vi har sikkert ikke laget de på 8 år, men nå har mannen min børstet støv av oppskriften og blitt helt hektet! Den er egentlig helt perfekt for han med diabetes type1. Disse polarbrødene her er lave på karbohydrater og påvirker ikke blodsukkeret. De er knallgode med all slags pålegg og geniale å ha liggende i fryseren.

Siden oppskriften er finpusset litt, deler jeg den på ny i “ny drakt” her!
Tips! Doble gjerne og frys ned!
POLARBRØD – Glutenfri og lave på karbohydrater
Til 10-12 stk trenger du:
- 6 egg
- en klype salt
- 1/2 liten boks cottage cheese (eller 1/3 stor boks )
- 3 ss mandelmel
- 3 ss solsikkefrø
- 3 ss sesamfrø
- 2 ss linfrø
- 2 ss Fiberhusk
- 1 ss bakepulver
- Fordel eggehviten og plommen i to ulike bakeboller. Pisk hviten stiv med en klype salt.
- Tilsett cottage cheese sammen med eggeplommene og kjør med stavmiksen.
- Tilsett alt det tørre i plommeblandingen og bland sammen. Kjør med stavmikseren om du vil knuse frøene lett.
- Vend inn hviten i blandingen og la svelle i ca 10min.
- Sett ovnen på 200grader, fordel røren til små polarbrød med en skje på bakepapir. Stek midt i ovnen i 15-20minutter.

Luftige, digge polarbrød!
Audhild
Kan en bruke havremel?
Linn
Det går nok fint. Da blir de ikke kornfri lenger, men sikkert veldig godt 🙂
Annicken
Hei! Disse vil jeg gjerne prøve, men har en nøtteallergiker i hus. Hva slags type mel kan jeg Evnt erstatte mandelmelet med? Havremel?
Anna
Du får sikkert svar fra Linn etterhvert, men jeg ville prøvd å bare ta mer av frøene, evt litt kokosmel. Obs! Kokosmel oppfører seg litt annerledes enn mandelmel, så ville tatt en god del mindre, kanskje bare én spiseskje, så det ikke blir for tørt.
Linn
Prøv hvilket som helst annet mel etter ønske 🙂
Bjørg
Takk for at du deler ? skal lages ??
Linn
Anbefales!?
Sara
Disse ser kjempegode ut! Hvor lenge holder de seg gode når de oppbevares utenfor fryseren?
Linn
Da er det bare noen dager. Med tanke på egg/cottage cheese kan de bli sure om de ligger i romtemperatur for lenge. Evt holder de seg nok fler dager i kjøleskapet 🙂
Ben
Hei. Disse så bare helt nydelig ut. Men jeg lurer på om jeg kan bytte ut fiberhusk med havremel?
Mvh Ben
Linn
Fiberhusk er nok veldig essensielt. Disse er nokså lave på karbohydrater så fiberhusk bidrar med konsistens, og ikke minst gode fiber til tarmbakteriene 🙂
Lisbeth Heigård
Har også nøtteallergi, brukte maismel. ?
Kari Marie Killi Killi
Den skal prøves , takk for oppskrift ??♀️
Trude
Funker psyllium istede for fiberhusk ?
Har kjøpt dobbelt opp å må bruke d opp…
Linn
Ja, det er det samme som fiberhusk 🙂
Kristine
Ser supergode ut! Takk for oppskrift!
Mini på 2 skal ikke har melkeprotein, har du forslag til hva cottage cheese kan erstattes med? kokosyoghurt naturell kanskje?
Linn
Det vil jeg tro fungerer fint, oppdater gjerne på hvordan det gikk 🙂
Lene
Hva ville du brukt som erstatning for cottage cheese?
Linn
Kokosyoghurt eller annen plantebasert yoghurt!