Om du har fulgt meg en stund vet du at friske vårruller er noe av det beste jeg kan få servert! Jeg har vært fullstendig hektet siden våre kjære hjertevenner i København introduserte oss for det en junidag i 2016 (ah, som de og København er savnet!❤️). Faktisk har mannen og jeg fredagsdate nesten hver uke. Etter barna er i seng kutter vi febrilsk grønnsaker i strimler og har scampi eller kyllingkjøttdeig til, oppskrift her.

Friske vårruller stammer fra Vietnam og det asiatiske kjøkkenet. Et raskt googlesøk på rice papir rolls gir deg et hav av varianter. En ny favoritt hos oss med en litt mer “Vietnam-vri” har blitt til, og den må deles videre. I stedet for ris har jeg brukt blomkålris. Ohlala, så godt! Bonusen er betraktelig bedre næringsinnhold!

VIETNAMESISKE FRISKE VÅRRULLER MED SCAMPI

Til 2 porsjoner trenger du:

  • Blomkålris (400g) – 2 poser om du kjøper ferdig variant. Evt av ca 1 stor blomkål.
  • 1/2 chilli
  • En bunt frisk koriander
  • 1 stor pakke kokte scampi (270g) – Evt kylling eller annet du ønsker i.
  • rispapir
  • 1/2 rødkål/hodekål
  • 1 mango
  • 1 paprika

Peanøtt-hoisin saus:

  • 1 stor ss peanøttsmør
  • 2 ss hoisinsaus
  • 1/2 finhakket chilli eller 1/2-1 ts chillipaste
  • 1-2 finhakkede hvitløksfedd, evt 1 ts hvitløkspulver
  • saften fra 1/2 lime
  1. Start med å lage sausen: bland sammen alle ingrediensene. Spe med vann om du ønsker mer flytende saus.
  2. Finhakk chilli og noen blader koriander til å ha i pannen sammen med blomkålrisen.
  3. Ha et fat med paprika, kål og mango i tynne skiver, samt en bunt koriander.
  4. Stek blomkålrisen i pannen i 2-3 minutter i en klatt smør/olje, chillien og koriander. Ha risen i en skål.
  5. Stek scampien i ønsket krydder (eks hvitløkspulver, salat, pepper og paprika) 2-3 minutter. Om den er kokt må den kun få litt varme for å unngå at den blir tørr.
  6. Nå er det klart til å spise! Dypp rispapir i vann (et lite dypp er nok), legg det på tallerken og fyll på med grønnsaker, blomkålris, scampien og evt saus. Brett sammen og NYT! Noen liker dyppe vårrullen i sausen, andre smører rispapiret med suas før de har i fyll. Du bestemmer!

Fargefest av et måltid både kropp og topplokk blir GLAD av!
Har du rester, er det nyydelig å spise dette samlet som en salat også. Lykke i en skål. Akkurat slik jeg liker det!🌈